14 maj 2020

Underbara ledighet

Äppelträdet Katja har slagit ut i full blom nu, underbart vackert. Denna vecka har jag min vanliga ledighet d.v.s. torsdag till söndag och det känns fantastiskt bra. Jag jobbar tre dagar i veckan och sedan är jag ganska trött i hjärnan. Klarar inte alls av lika mycket intryck, prat och mänskliga möten längre. Är glad för att jag kan unna mej att arbeta deltid och hinna återhämta mej mellan arbetspassen. När jag är hemma och ledig mår jag bra, älskar att vara i trädgården, ute i naturen, att motionera, yoga, fixa inomhus, hinna umgås med sambo J och ta dagen som den kommer. Det mår jag bra av =) och jag tror att det läker en trött hjärna.
Har planterat om tomat- och chili-plantor idag. Tomaterna är lite ynkliga som ni ser, troligen orsakat av både ljus- och näringsbrist. Planterade om dem i större krukor och med näringsrik jord. Jag har verkligen inte optimala förutsättningar för att driva upp plantor från frö men... jag gör det ändå...
Jag frös ute i min planteringshörna idag. Gjorde lite mynta-te som värmde och smakade ljuvligt.
Om en vecka, om alla är friska, träffar jag Adam, Arwid, Lotta och Lo. Det ska bli underbart härligt och kul. Vi får umgås på avstånd och vara mycket utomhus. Det kommer att bli en superfin mys- och må-bra-helg =)

Inga kommentarer: