03 augusti 2014

Yoga

När det är varma dagar vill jag inte motionera i min vanliga runda med jogging-promenader. Det har känts för varmt. Däremot känns det helt OK med ett yogapass några gånger i veckan. Ibland har jag yogat ute och ibland inne. Mitt yogapass är oftast på c:a 50 min numera.
Jag började yoga för snart två år sedan för att slippa migrän. Yoga mot migrän fungerar bra men det måste göras regelbundet minst tre-fyra gånger i veckan för att det ska ha effekt. På köpet får jag en smidigare kropp, bättre balans och även koll på min andning och mina tankar. Om jag gör uppehåll med yoga eller gör det för sällan då kommer migräneländet tillbaka.
Jag har själv läst en hel del om yoga och valt ut olika övningar till min yogaträning. Jag har aldrig tränat i grupp med instruktör. Jag tycker att det är enkelt och smidigt att kunna träna hemma när det passar mej. Yoga är bra för mej!  

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är nog så att regelbunden yoga håller borta många sjukdomar och åkommor. Gott att det hjälper dig! Yoga hjälper mig också och jag märker direkt i kroppen om jag slarvar.
Sedan är det precis som du skriver att kroppen också får en annan linje - den blir fastare och mer balanserad.
Kram, Gunilla

Kärrans blogg sa...

Yoga är en del av livet för mej numera!
Kram