11 november 2016

Utvecklingsdag

Vi har haft en utvecklingsdag med jobbet idag! En buss med chauffören Sven kom och hämtade oss på jobbet i morse kl. 08.00. Vi åkte till Berggrens Källare i Motala där vi haft en superfin och bra dag tillsammans. På förmiddagen hade vi föreläsning med Åsa Kadowaki, som är läkare och specialist i psykiatri. Allt hon sa var jätte-viktigt och bra för oss i vårt yrke där vi möter så många människor med olika behov, förväntningar och även krav. Hon pratade bl.a. om vad som är sjukt och vad som faktiskt är friskt i olika reaktioner på svårigheter i livet.
Efter en god lunch ägnade vi eftermiddagen åt den årliga HLR-repetitionen. Våra egna HLR-instruktörer gick igenom tekniken för HLR vuxen och barn. Alla fick träna och vi hade även några olika scenario där vi tillsammans tränade på HLR med defibrillator. (HLR = Hjärtlungräddning)
Kl. 16.00 kom Sven med bussen och hämtade oss. Tillbaka på jobbet möttes vi av blodspår utanför entrén(!) men våra vikarier hade tagit hand om alla våra kunder och var glada och nöjda med dagen.
En extra bonus var att få träffa min barndomsvän Lenas man Sven som körde oss i bussen idag. Dessutom får jag snart träffa både Lena och Sven en lördag i början av december =) 

2 kommentarer:

Christina sa...

Utvecklingsdagar brukar vara givande, låter som att ni fick en god dag under tiden som verksamheten rullade på... det där med blodspår låter dock lite läskigt för en som inte är van vid att mötas av sådant på sin arbetsplats.

Ha en fin helg!
Kram Christina

Kärrans blogg sa...

Hej!
Ja, vår utvecklingsdag blev verkligen lyckad och bra på alla sätt. Det där med blodspåren var nog inte så farligt, vi är vana vid att ta hand om olika skador och sjukdomar.
Ha det bra!
Kram från Kerstin