24 september 2008

Trivsel i skogen




Idag hade trivselgruppen på jobbet ordnat svampplockning. Vi var 5 st som åkte till Sya skidstuga efter jobbet och gav oss sedan ut i skog och mark och plockade svamp. Innan vi åkte bestämde vi oss för att vi skulle inte leta efter svamp utan vi skulle plocka svamp och så blev det. Vi plockade trattkantareller och njöt av tystnaden och skogsdoften. Sedan åt vi mackor och drack kaffe på en bänk vid stugan. Vi hade en trevlig kväll tillsammans. Jag har så fina, goa jobbarkompisar men tänker inte alltid på det i vardagens stress och krav.
Jag läser fortfarande om Mindfulness och har läst att det är ett enkelt begrepp som är svårt att praktisera. Här kommer ett tänkvärt citat, igen.
"Föreställer vi oss tiden som en rosett där ena öglan sträcker sig tillbaka mot det förflutna och den andra in i framtiden, handlar mindfulness om att befinna sig mitt i knuten. Allt för ofta letar sig dock våra tankar tillbaka till dåtiden eller framåt i framtiden. Vi klamrar oss fast vid bra eller dåliga minnen och bekymrar eller gläder oss inför något som ska komma att inträffa, men ägnar mycket litet tid åt att befinna oss mitt i knuten."

Inga kommentarer: