08 augusti 2018

10 år som bloggare

Idag fyller Kärrans Blogg 10 år Tänk att jag bloggat så länge! Det är kul att ha bloggen som fotoalbum och dagbok, att kunna se tillbaka och minnas. Det är också kul med er bloggläsare, att ni har hittat hit.
Igår lyssnade jag på Sommar i P1, det var Anna Hedenmo som var gårdagens sommarpratare. Ett mycket intressant och tänkvärt sommarprat. Hon berättade bl.a. om hur hon försöker komma närmare sanningen och vad många idylliska bilder på exv facebook och instagram döljer. Hon pratade om vikten av transparens och öppenhet. Ett ämne som verkligen intresserar mej. Lyssna på hennes sommarprat om du har möjlighet!
Bilden har jag lånat från Sveriges radio 
Jag har tidigare skrivit här i min blogg att fler och fler troligen tröttnar på att se ett flöde med enbart lyckliga människor med mest yta och konsumtion. Varför vill vi inte visa den äkta verkligheten som innehåller både bra och dåliga dagar? Vad händer om vi visar våra rätta jag med allt vad det innebär? Vad händer med oss och hur mår vi när vi bara ser den lyckliga och felfria delen i människors uppdateringar? Kanske ska vi alla ta och fundera lite över det... 
Vad visar jag här i min blogg? Är det en konstlad bild av min verklighet? Det är enkelt att vara kritisk mot andra och lite svårare att vara självkritisk. Min ambition är att visa min verklighet så äkta som möjligt utan att behöva känna att jag lämnar ut mej själv eller andra mer än jag vill. 
Vi får se vad kommande 10 år i bloggen kommer att handla om. Kanske blir det mer av det som handlar om mej, mina olika sidor och erfarenheter? 

1 kommentar:

nillahalsaharmoni sa...

Grattis igen till dina 10 år! Ja, det är en del yta och konsumtion i flödet på Instagram, Facebook och på bloggar, men samtidigt kan man ju välja vad och vilka man vill följa och läsa!
För egen del följer jag bara bloggar och Instagramkonton där innehållet speglar mina intressen .
Jag ser fram emot att få läsa mer om dina innersta tankar... lite mer om dig!
Kram Gunilla