21 augusti 2018

Sensommarträdgård och garagemålning

Vi hade tur med vädret idag på vår lediga dag! Skönt att vakna utsövd och underbart att kunna sitta ute och äta frukost. Sedan var vi redo för att måla det sista på garaget, det tog hela dagen...
Trädgården var så vacker ikväll i sensommarsolen. Här är lavendel som blommar för andra gången i sommar. Lavendel är en av mina favoritblommor.
Även stäppsalvian blommar för andra gången. Jag klippte ned alla överblommande blommor för ett tag sedan, det dröjer inte länge innan det kommer nya knoppar.
Underbara rosen Karen Blixen har trivts bra denna sommar med mycket sol och värme. Det har dock krävts en hel del vatten, den gillar inte när det är för torrt. I våras trodde vi inte att det var något liv i våra Karen Blixen, men det var det =)
Akleja som jag drivit upp själv från frö. Den blommar först andra säsongen. Sedan frösår den sig själv och det blir bara mer och mer av dessa ljuvliga blommor.
Stort och fint päron av sorten "Carola". De behöver mogna färdigt inne några dagar innan man kan äta dem.
I år är första säsongen som vi får äpplen på vårt Åkeröträd. Våra fruktträd ger väldigt mycket frukt i år trots den torra sommaren.
Garaget är som sagt färdigmålat nu och det känns väldigt bra. Det tog lite mer tid än vad jag trodde. Det är många små detaljer och ytor som ska målas. Det är lätt att man kladdar ner med fel färg på fel yta. Men nu har vi gjort det och fint blev det =) 
Här i gruset ska det snart bli trampstenar och hela garageinfarten ska bli stenlagd. Om c:a 2 veckor ska arbetet med stenläggningen vara igång och vi ska inte göra det själva. Här avlöser projekten varandra och det är ju så det är när man har hus och trädgård.

Inga kommentarer: