15 juni 2019

Blomsterprakt

Här kommer några bilder på blommorna i vår trädgård. Här är en alldeles nyutslagen pion.
Klematis som är mycket hungrig och törstig, d.v.s. behöver mycket näring och vatten.
Våra klematis trivs ovanligt bra i år, mycket grönska och massor av blomknoppar. Tidigt i våras fick de benmjöl och en stor vattenkanna varje dag. Nu får de flytande växtnäring en gång i veckan och det får aldrig bli torrt där de växer. 
Stjärnflocka en härligt vacker gammeldags blomma med lite höjd i rabatten och fin grönska. Den får lite hönsgödsel några gånger under vår och sommar.
För några år sedan köpte jag frö till akelja. Det blev små ynkliga och känsliga plantor. Men... nu har vi ett "hav" av aklejor i olika färger i vår norr-rabatt..  
Jag som älskar blått älskar denna blå stäppsalvia. Det är en pålitlig och trogen växt som inte har höga krav. När den blommat klart klipper jag ned de vissna blommorna och då blommar de igen =)
Ännu en liten stjärnflocka, den här är i en något mörkare rosa ton. Köpte tre nya plantor till vår norr-rabatt där det behövs lite höjd.
I några av krukorna på altanen har jag planterat röda verbenor tillsammans med andra sommarblommor. Gillar den här som är både röd och vit. En tålig och vacker sommarblomma. Röda blommor passar bra till vårt mörkgrå hus.

Inga kommentarer: