22 juni 2013

Midsommarafton 2013

Vi åt midsommarlunch hemma på verandan tillsammans med Adam. Det smakar underbart gott att sitta ute och äta traditionell midsommarmat i trevligt sällskap. I år var det extra gott att plocka sin egen dill, gräslök och sallad. Efter sill och potatis åt vi jordgubbar med glass eller med mjölk och grädde.  
Adam drog vidare på midsommarfirande med kompisar. Jens och jag drog vidare till Västanå Slott. Vi fick rum 11 i Södra flygeln, som byggdes i början av 1700-talet.
Slottet byggdes 1590 och är mycket välbevarat med fina miljöer. Slottet ligger i närheten av Gränna. Från slottets andra våning är det vacker utsikt över Vättern. På slottets baksida kör bilarna snabbt förbi på motorvägen.  
Vi tog en promenad i vackra vädret. Härlig grönska och många blommor utmed promenadvägen gav oss en fin midsommarkänsla.
På promenaden passerar vi under motorvägen. Ovanför svischar bilar och långtradare förbi.
Innan det var dags för middag såg vi oss omkring inne i slottet. Bortom grönskan skymtar Vättern.
Här är bloggerskan i en av slottets speglar. Tog en massa fina bilder både i och utanför slottet.
Kl. 19.00 serverades trerätters middag. Till förrätt åt vi sashimi på lax med grön sparris, ruccola och senapssås. Sedan var det dags för ankbröst med potatiskaka, primörer och balsamicosky. Till dessert serverades vaniljbavaroise med jordgubbar och mandelflarn. Allt smakade mycket, mycket bra. Det var underbart gott! Kaffe på maten tog vi utomhus i vackra midsommarkvällen.
Vi har haft en fin och härlig midsommarafton, från morgon till kväll!

Inga kommentarer: