12 april 2020

Härligt skitjobb

Idag har vi haft en riktigt härlig dag i trädgården. Min sambo Jens har tömt komposten och lastat i skottkärror och jag har grävt ned kompost i odlingslådorna. Ett riktigt härligt skitjobb som gör stor nytta i odlingslådorna. 
Vi har två kompost-tunnor med lock där vi komposterar allt hushållsavfall. Nu när en tunna är tömd stänger vi den andra komposttunnan som får vara ifred tills det är dags att tömma den om ett år. Den tunna som tömdes idag börjar vi om med fr.om. nu och tömmer allt hushållsavfall i den. Så håller vi på, år efter år...
Prima kompost med en stor mängd daggmaskar, precis som det ska vara. Kompostjorden var ganska fuktig trots att sambo Jens blandar upp komposten med några säckar naturtorv. Komposten ska varken vara för torr eller för blöt. Sambo har också koll på surhetsgraden i komposten, vilken var bra. Det blev fem skottkärrelass som räckte till alla sju stora odlingslådor, till tre små samt till norr-rabatten. 
När jag var färdig med arbetet med komposten myllade jag ner kogödsel i kryddlandet och i jordgubbslandet. Persiljan växer och frodas för andra året, den trivs bra och brukar ge rikligt med skörd.
Här i kryddlandet syns både persilja och två gräslökstuvor. Även dragon, timjan, oregano och mynta är gång. Här får vi också plats med rosmarin och jag kommer också att så lite dill här.
Nu blommar den här ståtliga skönheten i trädgården. Vi har både röd och vit Kungsängs-lilja. Jag trodde att de var svårodlade och lite kinkiga men de verkar trivas väldigt bra här i lerjorden, de får lite benmjöl varje vår vilket jag tror att de gllar. De blir fler och fler dessutom. 

Inga kommentarer: