26 april 2020

Söndagsutflykt

Det blir oftast att vi åker mot Omberg och Tåkern då vi gör utflykter i naturen, där är det jättefint och vackert men... det är kul att se något annat ibland. I morse när vi vaknade kände jag direkt att idag är det dags för utflykt mot ravinen i Stjärnorp. I Stjärnorps kyrka har vi varit när Lo döptes men vi har aldrig vandrat i ravinen.
Vandringsleden går utmed Stjärnorpsbäcken som rinner mitt emellan ravinens höga sidor. Här har naturen fått vara i fred, nedfallna träd ligger lite här och var. Det är inte alltid vackert men det är som det är, som naturen skapat det.
Jens bar ryggsäcken med lunchmacka och varsin liten Loka. Utmed vandringsleden finns många träbänkar där man kan sitta och äta matsäck. Det var många vandrare ute idag och de flesta bänkar var upptagna. Precis intill bäcken hittade vi en härlig plats där vi åt vår matsäck.
Här var det vacker fågelsång och fint att höra bäckens porlande ljud. En härlig naturupplevelse!
Vi gick förbi ett träd som blommade så fint med väldoftande små vita blommor. (Är det en hägg som redan blommar???)
Nu är vi tillbaka i Stjärnorp igen efter en härlig vandring i Stjärnorpsravinen.
Vi gick förbi den lilla fina kyrkan där Lo döptes. Till höger i det lilla valvet går man in i kyrkan. Lo döptes här den 21 september, en underbart fin dag på alla sätt. Om du vill se blogginlägget från dopdagen klickar du här.
Den gamla muren utanför kyrkan och kyrktornet. I det röda tornet till höger finns den s.k. sakristian. Intill kyrkan finns Stjärnorp Slott som renoveras och är omringat av byggställningar. 
Kyrkogården vid Stjärnorps kyrka med sjön Roxen i bakgrunden. Så vackert, fint och rofyllt!
Jättekul med en utflykt idag, kul att komma ut i fina naturen och uppleva nya platser. Det är också mycket roligare att ta bilder på nya motiv.
Dagens blogginlägg är helt OK tycker jag =) Ibland blir blogginlägg och bilder riktigt bra, ibland blir det lite sådär och ibland kanske riktigt tråkigt och ointressant. Min blogg försöker inte vara perfekt och bara leverera fina bilder och intressanta inlägg med variation, där allt är glatt och roligt. Nej, jag gillar inte det som ska verka perfekt. För mej blir det mer intressant och verklighetstroget när det blir som det blir beroende på dagsformen...
Jag hoppas att ni alla haft en riktigt fin helg! Önskar er en fortsatt fin söndag och en fin vecka!
Ha det så bra allesammans!
Kram på distans från Kerstin  

Inga kommentarer: