18 september 2021

September-lördag

Ingen har väl missat att det idag är hundra år sedan kvinnor fick rösträtt i Sverige och blev valbara till riksdagen. För några dagar sedan såg jag på SVT play programmet om de första fem kvinnorna som valdes in i Sveriges riksdag. Mycket intressant program! Bilden är lånad frånad från SVT.

Idag har det varit trädgårdsdag för mej. Har skördat mängder av chili och sedan tagit bort plantorna. Har också tagit bort sommarblommor i några krukor. Har sedan rengjort krukorna inför vinterförvaring.

Bilden ovan är gammal, tagen i Varberg september 2017

Har pratat med Adam idag =) Alltid lika kul att prata och höra hur han har det. Han berättade om hur det går med utredningen av hans nöt-allergi. Han  har ju alltid varit allergisk mot olika nötter och jordnötter (som inte är en nöt utan en ärtväxt) och "utreddes" när han var liten, kanske i 8 - 10-års ålder. Nu utreds han via Allergimottagningen, för att få reda på hur allvarlig allergin är, d.v.s. hur allvarlig reaktion man kan förväntas få. Ja, man kan utreda mycket mer nu än vad man kunde på 90-talet.
Bilden ovan är gammal, från september 2020 


Det fanns ju inga bra gummistövlar i Sharpman-butiken igår när vi var där. Klickade i stället hem ett par Hunter Chelsea Boots, en låg gummistövel. Jag
har slitit ut mina gamla gummistövlar, sambo Jens har t.om. lagat dem åt mej när de läckte in vatten men det höll inte så länge. Den här låga modellen känns lite smidigare och bekvämare än de höga. Bilden är lånad från Footway.
Ha en fortsatt fin lördag nu, alla ni där ute!

Inga kommentarer: