07 oktober 2021

Vilken härlig dag!

Blev uppvaktad i morse med blommor och paket =) Efter frukost åkte vi iväg på utflykt. Efter c:a 1 timma och 20 min. i bilen kom vi fram.

Vi åkte till en plats där vi konstigt nog aldrig varit tidigare, i fina och vackra Stegeborg. Här ser vi en del av Stegeborgs slottsruin bakom det vackra valnötsträdet.

Har aldrig sett ett Valnötsträd förut. Det verkade vara en riktigt riklig skörd så vi plockade med oss några valnötter hem.

Slottsruinen ligger vackert på en liten ö. Här har vi tagit trapporna upp till första våningen i rund-tornet.
Älskar gamla fönster med vacker utsikt. Borgen har funnits sedan 1300-talet. Kung Johan III byggde ut borgen till ett slott på 1500-talet. 
Kul och intressant att få ströva fritt i ruinen, borggården och i området omkring.
Det var lite mörkt inne i rundtornet när vi tog trapporna upp och ner. Här är Jens på väg ner för trappan ut mot ljuset.
Här är borg-gården i oktober-sol. Vilken tur med vädret denna soliga oktoberdag =)
Sambo Jens ute på borg-gården. Det var ganska mycket kvar av ruinerna som tidigare var ett kungligt slott fram till 1600-talet.
Fin utsikt!
Rundtornet
I Stegeborg var restauranger och caféer stängda för säsongen. Vi hade med oss lunchmacka som vi åt i parken utanför slottsruinen.
Fint att gå omkring i området utanför ruinen, fin utsikt, härlig miljö. Det fanns också en örtagård med många fina växter, rosor och ett valnötsträd.
Efter besöket i slottsruinen gick vi till Stegeborgs Hamn. Här sitter Jens och pekar på en båt som han vill ha ;) Men... jag vet att han bara skojar, han skulle aldrig vilja ha båt, han är en riktig "landkrabba"... precis som jag...
Många maffiga båtar i hamnen. Kändes som en ovanligt varm och solig oktober-dag, min födelsedag.
Här är en glad nybliven 63-åring =) Har haft en superfin födelsedag. Många grattis-hälsningar, några telefon-/video-samtal och god middag ikväll. Tack för den här födelsedagen, glad för ytterligare ett år i livet.

Inga kommentarer: