28 april 2019

Sista söndagen i april

Hej allesammans! 
Idag har vi haft mamma-Vera-söndag. Jag hämtade henne vid 14-tiden på hennes trygghetsboende och sedan åkte vi hem till oss och åt söndagsmiddag. Idag åt vi lergryte-stek med Amadinepotatis, godaste såsen och lite sallad. Mamma Vera satt i soffan en stund och tittade i trädgårdsböcker samtidigt som vi lyssnade på vårsånger med "Lund studentsångare", mamma Vera sjöng med förstås. Kaffe på maten med choklad-kladd-kaka och liten klick grädde tog vi på verandan i solen där det också var lä. Vi gick en kort promenad här utanför oss innan det var dags att återlämna henne till Trygghetsboendet.
Några blommande tulpaner har vi i våra rabatter men inte alls lika  många som det brukar vara. Här brukar vi ha ett "hav" av tulpaner annars och jag saknar också några sorter.  
Tomaterna som jag själv drivit upp höll på att växa ut ur huset. I påskhelgen gick det inte längre att hantera dem inomhus så... vi planterade ut dem direkt i en av våra odlingslådor. De har fått bo under två lager fiberduk, fastbundna i små  spaljéer i fin jord med hönsgödsel och kompost samt en hel del vatten och de verkar ha klarat det. Solen har lyst på dem och det har blåst intill stormstyrka med byiga kastvindar men de har haft det bra i sitt "tält".  

Inga kommentarer: