08 mars 2020

Mamma-Vera-söndag

Plockade blåsippor igår, i skogen utanför oss. Visst är de vackra i sin enkelhet, i olika nyanser av blått och även någon rosa om man har tur.  De är inte fridlysta här i Östergötland, de får plockas men inte grävas upp.
 
Idag har vi haft mamma-Vera-söndag. Det innebär att jag hämtar henne vid Trygghetsboendet vid 13.30, vi åker hem till oss, äter söndagsmiddag och sedan sitter vi i soffan och pratar, tittar i tidningar, lyssnar på musik ibland och jag brukar också visa bilder och filmer på Lo.
Här på bilden är dagens fika framdukat på soffbordet, hembakade biskvier bl.a.
Här har vi mamma Vera i soffan hemma hos oss, läser tidningen "Hus och Hem". Vi pratar om nutid och dåtid, hon vill alltid höra hur det är med Adam, Arwid, Lotta och lilla Lo. Hon pratar mycket om hur det var när hon var barn (nr 8/8 i syskonskaran) och hur nöjd hon är med sitt liv.
Hon är nu 94½ år, har inga krämpor eller allvarliga sjukdomar.
Vi är tre systrar som har hand om mamma Vera var tredje helg och på så sätt får hon alltid träffa någon av oss varje helg. Äldsta syster tar dock lite mer ansvar och har kontakt med hemtjänst och sjukvård då det behövs, köper nya kläder och fixar med lite av varje.  

Inga kommentarer: