29 mars 2020

Social distansering

Jag har haft fina och härliga lediga dagar, fyra dagar med strålande sol. Igår och idag trädgårdsarbete, har rensat nästan hela häcken på insidan nu. 
Idag blev det ingen mamma-Vera-söndag, det är besöksförbud på hennes boende och vi ska ju inte heller hämta hem henne till oss. Jag har pratat med henne i telefonen och då verkade allt bra. Hon får ju i alla fall besök av personalen 2 - 3 gånger dagligen. Hon går även ut på promenader ibland.
Arwid, Lotta och Lo kommer inte nästa vecka som vi hade tänkt och Adam kommer inte i påsk. Det är inte läge för resor nu när vi ska göra allt vi kan för att hindra/bromsa smitt-spridningen. Det är tråkigt att vi inte kan ses men det är bara att gilla läget. Pratade med Adam i telefonen igår och har haft videosamtal med Arwid, Lotta och Lo idag. Lo lekte tittut med mej i telefonen, visade sina leksaker, och visade att hon kan gå nu. I eftermiddag kom en bild från Adam som hade besök av Arwid och Lo. Så härligt med dessa samtal, videosamtal, bilder och filmer =)
Shoppinglördag med mina vänner Malou och Ankan blir inte heller av som vi hade planerat. Vi har bestämt ett nytt datum till 11 juli och hoppas att det mesta är över då.
Ja, det är social distansering som gäller nu, vi ska dra ned på våra kontakter med andra människor och vi ska hålla avstånd, allt för att bromsa smittspridningen. Det gäller att inte bara skydda sig själv utan tänka på hela "flocken". Men, vad jag förstår går det bra att träffa några få personer utomhus, bara vi håller avstånd.
I morgon bitti är det dags att åka till jobbet igen, förra veckan var ganska lugn, vi får se hur det blir denna vecka, om trycket ökar eller inte...
Ha det så bra alla fina blogg-läsare, skydda er själva och varandra, håll avstånd, tvätta händerna, tvätta händerna, tvätta händerna osv.

Inga kommentarer: