22 juni 2020

Midsommar del 2

På midsommardagens eftermiddag åkte Arwid, Lotta och Lo till Linköping för att träffa Lottas föräldrar och bror med familj. Tur att regnet upphörde eftersom de skulle vara utomhus.
Adam och jag passade på att göra vår midsommarutflykt. Vi åkte till Stjärnorp och gick i ravinen. Jag har varit där tidigare men inte Adam, dessutom gick vi stentrapporna upp i ravinen. Det rinner ett litet vattendrag utmed vandringsleden i ravinen med praktfull grönska omkring.
Utmed vattnet växer mängder av ormbunkar, känns som att vistas i tropisk regnskog =) Grönare än så här kan det inte bli!
När vandringsleden tar slut får man gå i stentrappor upp i den ganska branta ravinen
Även små stigar i grönskande "tunnlar". En härlig, rolig och varierande vandringsled. Extra vackert nu när allt är så intensivt grönt. 
Här är Adam så högt upp man komma i Stjärnorps-ravinen. Så småningom kommer man fram till Stjärnorps slott och kyrka där vi parkerat bilen.
Vi åkte vidare till Bergs Slussar, där vi såg båtar som slussades och vi åt vår goda matsäck =)
Egentligen hade vi tänkt att äta matsäcken i Stjärnorp i närheten av Roxen som ligger alldeles intill. Vi gick på en liten stig ut mot Roxen, stigen övergick i ett stenigt parti där det var ganska svårt att ta sig fram. Adam gick före mej och visade bästa vägen men vänder sig plötsligt om, han var väldigt nära att trampa på en huggorm... Sedan såg vi flera ormar, både huggorm och snok, inget mysigt fikaställe.... 
I Bergs Slussar däremot var det väldigt mysigt att gå omkring, härlig sommarstämning, ganska mycket folk men ingen trängsel.
Framåt kvällen var vi alla tillbaka hemma hos oss igen. Här har vi Lo hemma i vårt kök =)
Så mysigt det är att vara farmor till lilla Lo, så mycket glädje, kärlek och energi, helt underbart.
Vilken gåva att få lära känna en ny liten människa, att få följa med i uppväxten och att få vara farmor till finaste lilla Lo.
TACK Lo, Lotta, Arwid, Adam och Jens för en underbart fin midsommahelg tillsammans!

Inga kommentarer: