20 juni 2021

Pion-frossa och kyrkogårds-safari

Oj, vilken värme! Igår omkring 34 grader varmt idag något svalare, bara 31 grader. Inomhus har vi behaglig temperatur tack vare vår gamla Wilfa luftkonditionering som är minst 10 år gammal. Egentligen köpte jag den till Adam när han bodde i Arwids lägenhet på Bondegatan. När lägenheten såldes tog vi hand om den. Den är stor, tung och klumpig men gör stor nytta på hela övervåningen.
Jag gillar sommar, sol och värme men tycker inte om att vara i solgasset. Älskar att bada i sjöar och hav om det är behaglig temperatur i vattnet men gillar inte att pressa i solen. Jag har en typisk "bondbränna" kritvit mage och rygg men bruna armar, ben och ansikte. Vistas helst i skuggan, tror att min hud är tacksam för det.
När det är så här varma dagar är jag helst ute på morgon och kvällar, då är det underbart skönt och behagligt. Pionerna blommar för fullt nu liksom stjärnflockan och klematis, rosorna knoppas och några har redan börjat blomma, lavendeln är på gång.   
Den här bilden tog jag ganska sent igår kväll, tagen med kameran i min mobiltelefon. Härlig och maffig blomsterprakt!
I morse videosamtal med Arwid och Lo =) Hela familjen är i Varberg nu tillsammans med Lottas föräldrar. Det är Lottas föräldrar som har hus i Varberg, tillsammans med Lottas morbröder. Arwid berättade att de badade i havet igår och skulle bada idag också. 

Pratade med Adam sedan, fortsatt genomförkyld men på "bättringsvägen". Han jobbar hemifrån i veckan. 

Idag åkte Jens och jag till Jysk och köpte nytt parasoll. Vårt tidigare parasoll blåste iväg igår kväll. Vi hade parasollet uppfällt hela dagen igår men framåt kvällen hörde vi hur det "brakade till" på altandäcket när parsollet lyfte av den kraftiga blåsten när åskan mullrade. Parasollet slet sig ur parasollfoten och for iväg över avenbokshäcken, gräsmattan, över bilen på garageinfarten och fastnade i gärdesgården mot grannens tomt. Så skönt att inte bilen blev skadad och inte heller någon människa. Parasollet gick sönder förstås men nu har vi ett nytt =)

Efter Jysk åkte vi till kyrkogården och vattnade, fortsatte sedan till Herrberga kyrkogård.

Bilden är tagen vid kyrkogården i Herrberga. Vi satt på en bänk i skuggan där och åt vår lunchmacka. Sedan vidare till Normlösa och Skeppsås kyrkogårdar. Jag har gamla släktingar på min farmor och farfars sida begravda på dessa kyrkogårdar. Blir lite sugen på att börja släktforska när jag slutar jobba.

Hittade lite information idag, när jag sökte på nätet, om farfar Arvid och hans syster Anna Emilia.
Arvid Mattias Lindqvist föddes 18900526, döptes 18900528 av KP Fröst
Föräldrar Adolf Fredrik Lindqvist, skomakare, Anna Mathilda Carlsdotter, Öjebro Storgård
Syster Anna Emilia föddes 18871031, döptes 18871108 av KP Fröst
Det står också "anm: instrumentförlossning" 


Inga kommentarer: