07 augusti 2021

Som man sår...

Är glad över allt som blommar i trädgården nu, rosenskära, zinnia, luktärter, ringblommor, dahlior, rosor. Härligt att kunna plocka in blommar nästan varje dag =)

Igår hade vi en supertrevlig och mysig kväll i Motala. Vi hämtade syster med man i deras hus, åkte till till hamnen i Motala där vi parkerade bilen. Sedan åt vi god mat på Hamnkrogen, jag åt gös, de övriga åt kött. Sedan en liten kort promenad utmed hamnen och strandpromenaden. Vi åkte tillbaka hem till syster med man, drack kaffe/te med lite glass och choklad, gick en runda i deras trägård, satt och pratade hela kvällen. Kul, trevligt och mysigt!

Idag har jag skördat resten av all lök, vitlök och morötter. Jag har snyggat till de odlingslådor som är tomma efter skörd. Jag har också tagit bort alla jordgubbsplantor, tagit hand om nya plantor från revorna och planterat dem i en annan odlingslåda. Det som finns kvar i odlingslådorna nu är tomat, gruka och alla kryddor som dill, persilja, timjan, oregano, mynta, citronmeliss, basilika och rosmarin. Även lite sallad finns kvar. Vi har också olika sorters chili kvar att skörda, de odlas i krukor på altanen. Ja, som man sår får man skörda ;)

Ha en fortsatt härlig helg alla ni fina!  
 

Inga kommentarer: