23 september 2018

Gamla stolar med nytt tyg

De gamla stolarna från sambo Jens föräldrahem har fått nytt tyg och stoppning idag. Stolarna  tillverkades till Jens farföräldrar som bodde på Samsö i Danmark. Från början var de vitmålade men färgen togs bort på 60-talet och stolsdynan kläddes om. Tyget på stolsdynan var fruktansvärt fult och stolarna var nersuttna då de kom hit till oss.
Som genom ett under dök stolarna från Jens farföräldrar upp här hemma hos oss en sen kväll för några år sedan. En glad och trevlig dansk lastbilschaufför bar in dem i vårt hus tillsammans med lite annat från Jens föräldrahem. Det var Jens "styvmor" Dorit i Danmark som ville bli av gamla möbler, foto, glas och lite annat när hon hade blivit änka. Det var också hon som såg till att det transporterades hit. Det fanns egentligen fler stolar från början och även ett bord förstås men det var fem stolar som fick flytta hem till oss. Idag har dessa fem stolar blivit så här fina med nytt tyg och stoppningDet är sambo Jens som klätt om stolsdynorna idag, det tog hela dagen men så blev det också väldigt snyggt och välgjort.
Ikväll har jag pratat med Arwid och Adam =) Jag längtar efter dem och önskar att vi kunde bo lite närmare varandra. Som tur är kommer de hit om två veckor, sedan är det dags för oss att planera Göteborgsresa snart.

2 kommentarer:

nillahalsaharmoni sa...

Roligt att ta vara på gamla möbler och ting... särskilt när man vet dess historia. Stolarna blev jättefina med det nya tyget!
Ja, jisses vad det har blåst och regnet, men idag lovar de sol! :)
Din födelsedag närmar sig förstår jag... ska den firas i Göteborg?

Må så gott!
Kram Gunilla

Kärrans blogg sa...

Hej!
Ja, snart fyller jag år =) Jag ska fira födelsdagen hemma, en kväll kommer alla på jobbet och en annan kväll kommer släkt och vänner, jag blir firad rejält alltså.
Nej, inget firande i Göteborg, mina barn i Göteborg kommer hit när jag fyller. Är sugen på att åka till Göteborg snart men vi har inget planerat ännu.
Kram från Kerstin