17 september 2018

Möbelresa med herrgårdsbesök

Igår åkte vi till Norrgavel i Lammhult och hämtade vår sänggavel och hylla. Sänggaveln gick precis in i bilen efter att vi tagit bort emballaget. Med fullastad bil åkte vi från Lammhult till Hooks Herrgård för att övernatta.
Vi hade bokat dubbelrum med middag och frukost. Vårt rum nr 224 var i två plan med badrum på plan 1 och sovrum på plan 2. Rummet var helt OK med sköna sängar men... det kändes ganska slitet och kalt. Jag fick känslan av att sova på en läktare i en kyrka... Vi läste sedan i receptionen att rummen i herrgården ska renoveras.
Middagen igår var en trerättersmeny, allt smakade bra och som tur var fick jag byta ut huvudrättens köttbit mot fisk. Den kravmärkta frukosten smakade bra med gott te och kaffe. Det serverades också en energidryck till frukost som var gjord av ingefära, citron, chili och lite honung, den var riktigt upp-piggande =) Ska försöka göra en likadan dryck här hemma.
Nu är vi hemma, sänggaveln är inburen från bilen men vi ska inte skruva upp den på sängen ännu. Dels luktar färgen ganska starkt och dessutom känns inte färgen helt torr ännu. Den är målad med äggoljetempera som är väldigt känslig i början men som blir väldigt slitstark med tiden.
Inför kommande födelsedagsfirande passade vi också på att köpa "ett gäng" linneservetter.
Övre bilden är min, övriga bilder har jag lånat från Hooks Herrgård.

Inga kommentarer: