21 februari 2010

Bloggsöndag

Även idag blir en innedag pga snöoväder med blåst och kyla. Dagen idag började med DN och kaffe i sängen. Njuter av att ta det lugnt på morgonen. 
  
Idag blir det en bloggdag. Jag fyller på med nytt innehåll under dagen. Vi dukade vår frukost på bricka och tog med till soffan. Vi åt frukost samtidigt som vi tittade lite på nyhetsmorgon söndag. Visst ser juicen läcker ut? För tillfället köper vi ingen juice, vi pressar egen apelsinjuice.


Här behöver det bäddas...

Nu blev det fint med sängöverkastet på.

Frukostdisken på tork i diskstället. Nej, vi har ingen diskmaskin - det går ganska bra ändå, oftast... Glasen är från igårkväll. Då hade vi matgäst. Min yngste var här och åt hemlagad pizza tillsammans med oss innan han gav sig iväg för att träffa sina kompisar.
Nu har ovädret dragit bort och jag tänker ta en motionspromenad tillsammans med kameran. Fortsättning följer med fler inlägg och bilder under dagen.


Här är vårt hus till vänster, från baksidan. Det är enorma mängder snö ute. Det var skönt att gå en promenad men det var lite för kallt för långpromenad. Det var minus 12 grader när jag gick ut.

Ännu en bild på huset där vi bor. Huset är byggt i början av 1900-talet. Det var byggmästare August Herman Sköld som lät bygga huset. August Herman föddes 1876. Han ägde Mjölby Cementgjuteri där min farfar Arvid Lindqvist arbetade. Vi tror att min farfar var med och byggde huset. Han fick också bära hit isblock från Svartån till fru Sköld (före kylskåpens tid). Kul för oss att bo i ett av de äldsta husen i vår stad.

Här har vi byggmästare Sköld

J undrade om jag kunde tänka mej att baka havreflarn idag. Det var tomt i kakburken och den skulle behöva fyllas på igen. Nu är några av kakorna i ugnen och det doftar gott i köket.

Kakburken blir påfylld

Den här boken läser jag nu. Jag tycker om att läsa böcker som kan leda till personlig utveckling, att man kan lära sig något. Författaren skriver bl.a: "Bli en åskådare i ditt eget liv. Analysera mindre, döm mindre."

J lagade en supergod kvällsmat - grillad kycklinglårfilé med tomatsås och ugnsrostade rotfrukter. Det är inte enkelt att ta bilder på mat. Det kan se lite kladdigt ut.

1 kommentar:

Anne-Lie sa...

Här pressade oxå - men idag varierade jag mig med att klyfta apelsinen;-))