26 juli 2020

Lite trädgård i ord och bild

Nu är sensommarblommorna på gång i trädgården. Rudbeckian slog ut igår och när den gör det då börjar det bli sensommar. Den fortsätter blomma ända in i september, vilket är fint i rabatten. Fjärilar, bin och humlor älskar dem.
I vår norr-rabatt har vi två stycken gigantiska Funkia. Jag försöker hålla efter dem och inte låta dem svämma ut ohämmat, men det hjälper inte, de verkar stortrivas =) En bra marktäckande växt med fina blad som fyller ut i rabatten. 
Denna lika gigantiska Funkia har lite vitt på bladen som lyser upp fint i samma rabatt. Den röda astilben bredvid har det dock lite trångt.
Den fina ljusblå riddarsporren har snart blommat klart för i år, men då tar den mörkblå bredvid över blomningen.  
Vi har tre blåbärsbuskar i en liten odlingslåda i norrläge men får en hel del sol i alla fall och verkar trivas. Det blir riklig skörd i år, härligt stora och supergoda blåbär.
Våra klematis växer vid vårt altandäck i sydväst, de får tåla hemskt mycket blåst och måste bindas upp. Hungriga och törstiga är de men så fina, alla tillsammans och var och en för sig.
Här har vi fått hyresgäster =) Insektshotellet sitter på garageväggen i österläge med morgonsol.
Det var lite från vår trädgård i ord och bild =) 
Har haft videosamtal idag igen med Arwid, Lotta och Lo. Kul att ses och prata lite, ett bra alternativ till att ses och träffas i verkligheten. Pratade med Adam tidigare i veckan och kanske kommer han hit nästa helg, det skulle vara jättekul! Ja, jag längtar alltid efter dem alla, men det viktigaste är ändå att alla har det bra där de är.
Ikväll blir det promenad med en avstickare till kantarellstället med vännen Maria =)
I morgon åter till jobb, måndag till torsdag.
Ha det bra alla ni fina som hälsar på här! Har ingen aning om vilka ni är men det gör inget ;) Hoppas att ni alla har möjlighet att njuta av sommaren, här och nu! "Nuet är ofta ganska fint" enligt dagens sommarpratare i P1. 
Kram
/Kerstin 

Inga kommentarer: