28 december 2020

Julafton 2020

Dagen före julafton kom Adam, Arwid, Lotta och Lo och stannade till 27:e och 28:e. Alla hade varit i karantän minst en vecka innan jul. Det var bara jag som hade jobbat som vanligt fram till den 22:a. Så mysigt att kunna vara tillsammans och fira jul!

Mysiga och härliga dagar har det varit i julhelgen =) Här på bilden är Lo i pyjamas på julaftons morgon.

Lo fick öppna några julklappar på julaftons morgon. I paketet var det en jättefin springcykel och en cykelhjälm. En springcykel är en barncykel utan trampor och stödhjul. Lo:s cykel är tillverkad av trä och styret av gummi, är second hand men ser sprillans ny ut.

Efter frukost gick vi ut på promenad och lek, Lo fick prova sin nya cykel

Bilden på Lo som cyklar är tagen av Arwid

Vilken härlig julaftonspromenad i strålande solsken. Här har vi en strålande glad Lo som flyger högt upp i luften. Den här och nästa bild är tagen av Adam.
Finaste Lotta, Arwid och Lo! Arwid hade glömt sin varma vinterjacka hemma i Göteborg... Han lånade därför Lottas jacka och Lotta fick låna min jacka =)
Finaste Adam i jättestor (jul-)gran på julaftonspromenaden. Vi kunde gå in under granen som var enormt stor.
Här är Arwid som brukar vara svårfångad på bild. Passar superbra i Lottas jacka =)
Lotta!
Och här är Lotta i min jacka. Jag behövde inte frysa under promenaden, jag har fler varma jackor som tur är ;)
Julaftonspromenad i vackert, frostigt gräs ute på "vidderna".
skönt och härligt att komma ut i solskenet på förmiddagen innan det var dags för all den goda julmaten.
Adam, julaftonspromenad i det vackra, frostiga gräset!
När vi kom in igen var det dags att hjälpas åt i köket med julmaten. Vi åt julmat tillsammans och sedan kaffe på maten med fika och julgodis. 
När Lo hade somnat och vi hade ätit lite lätt och enkel kvällsmat gick Adam, Arwid och jag ut i månskenet med kamera och stativ. Det var så vackert månsken och vi ville fånga det på bild. Till en början var det en tydlig Halo omkring månen. Det är Adam som tagit månbilderna.
Sedan blev det molnfritt och klart, månen syntes ännu mer tydligt. Adam fixade med kamerainställningarna och tog väldigt många fina bilder (med min kamera) på månen.

Arwid tog superfina bilder på stjärnhimlen med kameran i sin mobiltelefon. Härligt att vara ute sent på kvällen i månsken under den vackra stjärnhimlen

Det var ett mysigt slut på en fin julafton tillsammans. Resten av juldagarna kommer i ett annat blogginlägg =)

Hoppas att alla ni som hälsar på här haft en fin jul!?

Inga kommentarer: