09 juli 2019

Omberg

Igår eftermiddag checkade vi in på OmbergsTuristhotell rum 201 med utsikt över östgötaslätten och Vättern. Ombergs Turisthotell är ett pensionat från 1914. Handfat på rummet, toa och dusch finns i korridoren.
Kl. 17.30 hade Turisthotellet besök av kammarmusik-ensemble från Vadstena-Akademien som underhöll oss med en liten konsert. I kvällens repertoar ingick tre klassiska stycken och tre nutida. Jag som aldrig lyssnat särskilt mycket på kammarmusik upplevde att den nutida kammarmusiken kändes lite "svår", inget man trallar med i precis. Den klassiska kammarmusiken är mer lättlyssnad. Det avslutande stycket "Ungersk dans nr 5" av Johannes Brahms var helt fantastiskt. Vilka duktiga musiker!
Efter konserten var vi "lediga" en halvtimma före middagen som serverades kl. 19.00. Vi satt en stund på balkongen utanför rummet. Här på bilden är entrén till hotellet med den bedårande utsikten och de stora, vackra lavendel-rabatterna.
Här i matsalen åt vi och övriga gäster middag kl. 19.00. Middagen bestod av en fem-rätters-supé. Första rätten var vit sparris med löjrom från Vänern, andra rätten fisk (tror att det var gös) med en potatiskräm bl.a. Rätt nr. tre var brässerad griskind, mangold, krossade gröna ärter, fjärde rätten hallonsorbet med jordgubbar och grillad marshmallows och sista rätten bestod av klick yoghurtglass, rabarber och en liten kaka. Det är många rätter men varje portion är inte så stor och jag åt heller inte upp allt vid varje portion. Kände mej ändå ganska proppmätt flera timmar efteråt (ett s.k. lyxproblem/i-landsproblem) 
Efter middagen gick vi en kvällspromenad, kändes väldigt skönt att röra på sig efter maten. 
Här har vi Östgötaslätten i "sommarfager prakt och skördarna de gyllene de bölja, väl hundra vita kyrktorn på slätten hålla vakt..." 
Jag hörde en annan hotellgäst säga att man ser ända till Grännaberget härifrån.
Sambo Jens hade bråttom in efter kvällspromenaden, myggen var som tokiga i honom. Jag har däremot inga besvär av mygg eller myggbett, de gillar inte mej. 
I morse sov till kl. 8 ungefär. Vi klädde på oss och gick en trappa ned till matsalen för frukost. Mycket god, fin och fräsch frukost!
TACK för den här gången fina Ombergs Turisthotell

Inga kommentarer: