17 juli 2019

Svarta-vinbärs-skörd

 
Nu har jag plockat alla svarta vinbär på våra fyra buskar, tre dagar tog det... Det blev också ovanligt rikligt skörd i år, minst 10 liter, kanske 12 - 13 liter.
När jag är på jobbet har det kokats sylt och marmelad här hemma. Svarta vinbärssylt i yoghurten till frukost är bland det godaste jag vet. Vill gärna att sylten är lite "blaskig" den ska inte lägga sig som en fast klump i yoghurten utan gärna flyta ut lite. I år blev sylten helt perfekt och naturligtvis med underbar smak. Marmeladen däremot ska ju vara fast i konsistensen, kan även användas till mat i stället för gelé.
Vilken härlig känsla att ha så mycket sylt och marmelad som kommer från vår egen odling, det kommer att räcka över hela långa vintern då vi behöver dessa nyttigheter extra mycket. Bären är ju fullproppade med antioxidanter, vitaminer och mineraler
Dagens bild är gammal, den togs för några år sedan.

Inga kommentarer: