17 april 2022

Påsk

I torsdags kväll kom Adam med bussen från Göteborg =) När vi kom hem till oss åt vi god middag och sedan te med några goda (hembakade) kakor. På långfredagen gjorde vi vår påskutflykt, Adam och jag. Vi åkte hemifrån oss vid 11-tiden och var tillbaka vid 17-tiden. En härlig dag i fin natur och fint väder!
När den här bilden togs var vi på väg tillbaka till bilen efter besök på Svälinge fågeltorn vid Tåkern. Där åt vi också vår lunchmacka och två kakor var, under fågeltornet.
Som vanligt jättekul att vara tillsammans med Adam. Kul också att vi har samma intresse av att vistas ute i naturen.
Sista stoppet på långfredags-utflykten var vid Herrestad kyrka. Där fick vi se en massa tranor, både i luften och på marken. Sedan rullade vi hemåt med bilen. På kvällen åt vi god middag (igen) hemma hos oss, gick en promenad i vårt område, drack te, såg ett avsnitt av "Husdrömmar".

På påskaftonen pratade Adam och jag videosamtal med Arwid, Lotta och Lo. Mysigt att ses och prata lite. Allt var bra med dem, de skulle fira påsk tillsammans med Lottas föräldrar. Lotta skickade den här fina bilden :)

Vi åt en massa god påskmat till lunch. På kvällen åt vi torskrygg och efter det lite påskgodis. En mysig dag!

På förmiddagen idag var det dags för Adam att ta bussen hem till Göteborg. Det har varit jätte-jätte-kul, trevligt och härligt att vara tillsammans med Adam i påsk.

Vi åt rester av gårdagens påskmat till lunch.

Vi har haft fina påskdagar tillsammans med Adam. Vädret har varit underbart, härligt att kunna vara utomhus nästan hela dagarna, har ätit (lagom) mycket god mat, haft det bra, trivsamt och mysigt!

I eftermiddag har Jens och jag tagit hand om våra övervintrade Dahlia-knölar. Knölarna fick ligga i ljummet vatten en stund sedan planterade jag dem i jord i plastlådor och ställde dem inomhus på bord vid fönster. Nu får de gro och växa till sig lite innan det är dags för utplantering i början av juni när risken för frost är över. 

Inga kommentarer: