03 april 2022

Tomatplantor + söndagsfika

För ungefär tre veckor sedan, när jag kommit hem från Göteborg - Träslövsläge-resan, sådde jag fem små tomatfrön i varsin kruka. Nu har dessa små frön grott, vuxit och utvecklat sig till fina tomatplantor. Vi odlade den här sorten förra året och fick riklig skörd. Fem plantor räcker!
Tomat-sorten heter Bauna och beskrivs som "Klassisk tomat med klarröda, runda, något mindre tomater på ca 90 gram. Mycket smakrik med fin balans mellan sötma och syra och en lätt krämighet. Rikgivande med klasar med ca 10 frukter på varje. Bra sjukdomsresistens. Kraftfullt växtsätt för växthus och friland på skyddade och varma lägen.
Driver upp tomat-plantorna inomhus i fönster med söderläge. Jag blandade ner lite Bokashi-strö i såjorden då tomat-fröna såddes, satsade också på stora krukor direkt för att slippa plantera om små sköra plantor. Tycker att den strategin verkar riktigt bra =)

I eftermiddag var Jens och jag hos mamma Vera och hälsade på. Vi hade med oss kaffe i termos och prinsessbakelser från ICA. Hade också med en gul fin påskblomma. Mamma Vera hade en bra dag idag, det var lätt att prata om både nutid och dåtid. Hon var glad för att hon trivs på Äldreboendet, att hon får besök varje vecka och glad för att hon inte har några "krämpor". Bilden ovan är från april 2017.

Hoppas att ni alla haft en fin helg! Önskar Er en fin vecka!   

Inga kommentarer: