16 mars 2024

Ljust och fint avsked


Vilken fin dag igår då vi tog avsked av mamma Vera. Dagen började med att Arwid kom och hämtade mig vid 06.45. För att slippa åka via Göteborg hämtade vi upp Adam i Borås. Vi var framme i Mjölby i god tid vid 10-tiden. Lyxigt, bekvämt, mysigt och roligt att åka tillsammans med Arwid och Adam. 
Bilden ovan är våra handblommor 

Kl. 11.00 började Begravning-gudstjänsten i Andreaskyrkan. Vi var c:a 40 personer samlade för att ta avsked av Vera. Det var fin sång och musik framförd av min äldsta systers dotter Mari. Pastor Marie talade så fint om Vera, det kändes ljust, vackert och varmt. 
Därefter minnesstund med många fina tal och ett jättefint bildspel där vi bl.a fick se och höra Vera sjunga. Det var en fin och trivsam minnesstund, roligt att träffa släkt och vänner.


 
Efter minnesstunden åkte vi systrar med familjer och pastor Marie till kyrkogården. Jag fick äran att bära urnan till gravplatsen och sänka ned den. Det regnade till en början då vi var på kyrkogården men när urnan blev nedsänkt tittade solen fram. En vacker och fin stund på kyrkogården där vi tog ett sista avsked. 
Det var en jättefin dag  med ljusa, fina minnen. 
Därefter satte vi oss i bilen och Adam körde oss hela vägen hem. Vi gjorde ett kort stopp i Gränna för laddning. Adam är kvar här i helgen, bor hos Arwid och familjen.  

Min dator har slutat fungera och bloggar därför från mobilen. Lite trixigt och krångligt men det går. 

Inga kommentarer: