03 januari 2010

Att tänka nytt


I boken "Vägar till visdom" av Stefan Einhorn handlar ett kapitel om att tänka nytt. Han skriver att en förutsättnng för människans utveckling mot visdom är att vi inte ständigt tänker på samma sätt - att vi inte kör fast i gamla hjulspår.

Paradigmskifte innebär att vi plötsligt börja tänka på ett nytt sätt om något och det kan inträffa i vårt personliga liv. När paradigmskifte inträffar öppnar sig möjligheten att tänka nytt i stället för att hänga kvar i gamla tankebanor.

Att tänka nytt är en stor utmaning som börjar med ett litet steg mot en resa som aldrig kommer att avslutas, läser jag i boken.
Att tänka nytt är spännande, fascinerande och innebär nya möjligheter. Att hamna i ett läge där man följer sina gamla hjulspår hämmar utvecklingen och man kan gå miste om att upptäcka livets möjligheter.
Det var lite tankar från mej idag. Nu blir det bloggpaus ganska många dagar. Jag hoppas att ni alla har det bra - vi "ses" snart igen - kramar till er alla!
De fina bilderna kommer från www.norrgavel.se  

4 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Kloka tankar! ha det nu så bra på er resa.
Kram Lotta

Babsan sa...

Gillar Stefan skarpt!

Anne-Lie sa...

Hoppas så innerligt att du har en underbar ledighet på Fuerteventura! Jag var ju i Corralejo - men känner inte igen bilderna så vart ska du?

Kärrans blogg sa...

Vi var på södra delen, i Jandia i närheten av Morro Jable. Ett underbart ställe!
Kerstin