02 augusti 2020

Superfin helg med gardinsömnad och annan problemlösning

Den här helgen har tiden bara rusat iväg och det har varit en supermysig och fin helg =) 
I torsdags åkte Adam från Skåne (där han varit på semester några dagar med Arwid, Lotta och Lo) mot Mjölby. Han åkte tåg till Nässjö för byte mot Tranås och sedan byte igen mot Mjölby. Tyvärr blev tåget från Nässjö mot Tranås försenat och tåget som skulle vidare mot Mjölby från Tranås hade inte tid att vänta. Jag tog bilen ner till Tranås och hämtade honom, inte ska han behöva sitta där ensam i 1½ timma och vänta på nästa tåg. Dessutom hade han glömt sin resväska på Nässjö-tåget, inte kul...
Härligt att komma hem hit till oss sedan, äta god middag och vara tillsammans igen. Vi planerade lite för helgens uppdrag... att sy gardin till Adams köksfönster...
Dagen därpå, d.v.s. i fredags, åkte vi till Tygmarknaden i Mjölby City för att köpa gardintyg. Adam har en köksgardin som han tycker om men den är för smal, och därför ville han att vi skulle sy en likadan fast bredare för att passa i fönstret. I Mjölby City fanns inte rätt tyg så vi åkte vidare mot Linköping. Där hittade vi exakt det tyget som Adam ville ha =) När vi gick från Tygaffären mot bilen ringde Arwid till Adam. Arwid var då i Adams lägenhet för att vattna alla växter och upptäckte samtidigt att det stod avloppsvatten i Adams diskho. Adam fick ringa fastighetsskötare som skickade ut avloppsrensarbilen på direkten när Arwid var kvar i lägenheten. Allt löste sig snabbt på bästa sätt.
När vi kom hem med gardintyg och tråd tog jag fram min gamla symaskin och satte igång.
Jodå, symaskinen fungerade riktigt bra. Vi fick läsa lite i instruktionsboken för att ställa in stygnens längd och trådens sträckning. Sedan var det bara att trampa på gasen =)
Men först skulle tyget klippas till och det gjorde Adam. Han tog ut rätt vinkel och klippte sedan så tyget blev exakt rakt. (Han är ingenjör och mycket noggrann.) 
Katterna var tvungna att provsitta på gardintyget förstås.
Adam ville ha band på gardinkappan för att kunna rulla upp den och knyta banden omkring. Jag sydde gardinkappan och Adam sydde banden, fyra stycken. Allt gick jättebra, gardinkappan blev klar och vi är mer än nöjda med resultatet =)
Förutom att sy hann vi ta kvällspromenader (se bild ovan), äta Jens underbart goda mat, ha videosamtal med Arwid och Lo, åka till Vättern och bada m.m. Jag glömde helt bort att ta bilder med min kamera i helgen, men några bilder med mobiltelefon-kameran blev det i alla fall.
Idag var det dags att hämta hit mor/mormor Vera. Hon tyckte det var kul att träffa Adam förstås. Vi satt ute på vår altan och åt söndagsmiddag.
Sedan kaffe på maten med dessert. Framåt eftermiddagen var det dags att skjutsa Adam till Resecentrum där han tog bussen till Göteborg. Jag skjutsade samtidigt hem mor Vera till Trygghetsboendet.
En superfin helg med Adam på besök, kul att fixa fin köksgardin tillsammans. Nu hoppas vi att Adams resväska kommer tillbaka, att avloppet i köket fungerar som det ska och att gardinkappan passar och hänger snyggt i Adams köksfönster.

Inga kommentarer: