11 oktober 2020

Trädgårds-söndag

Ännu en härlig trädgårdsdag idag. Plockade det sista av tomaterna och fyllde den stora skålen igen. Ingen bra chili-säsong i år men skördade några små ynkliga Habanero och Anaheim. Tog sedan bort tomat- och chiliplantorna, grävde och snyggade till i odlingslådan.
Åt dagens lunch ute i trädgården, här passar vi på att sitta ute och äta så ofta som möjligt.
Jag har också klippt ned jordgubbsplantorna, tagit bort revor och planterat om några plantor. Även klippt ner våra månadssmultron. Nu är det höstfint i odlingslådor och trädgård. Trägårdsmöblerna är på plats i garaget för vinterförvaring och vattenslangar med tillbehör i förrådet. Det lägger sig ett slags lugn i trädgården när allt är klart inför höst och vintervila. Har också tänkt igenom vad som var bra/mindre bra med årets odlingar för att komma ihåg till nästa odlingssäsong. Har för säkerhets skull skrivit ned det också, i min Odlingskalender. 
Adam skickade några bilder från gårdagens bröllop då kompisen Kristoffer gifte sig i Gammalkils kyrka. Tyckte att den här bilden var så jättefin på de tre kompisarna som var gäster på bröllopet. Adam i mitten, vännerna Jimmy och Tim bredvid. De är kompisar sedan högstadie- och gymnasietiden.

Inga kommentarer: