04 oktober 2020

Underbart fin dag med goa vänner

Jag säger bara wow, vilken helt fantastisk, superfin, härlig och mysig dag igår med finaste, goaste vännerna. Vi började med tre-rätters-lunch på Ombergs turisthotell vilket var min födelsedagspresent till vännerna Lena och Biggan som fyllt år. Vi satt länge och åt, pratade och njöt av maten, utsikten och den härliga atmosfären.
Bilden är från Ombergs Turisthotell, här får man sitta och vänta lite innan det är dags att sitta till bords.
Till förrätt serverades kantareller, löjrom, potatisskum, kräft- och dillvinegrette och lite brödcrunch. Till varmrätt valde vi halstrad gös, betor från Hermelins, picklad fänkål, amadinepotatis-stomp med citronsmörsås. Desserten som ni ser på bild är Eclaire med vispad vanilj, hallon från Heda, kaffeglass och rostad vit choklad. Vet inte riktigt vad den lilla bruna klicken kallas men den var underbart god med choklad-kola-smak. Och så kaffe på maten förstås.
Här har vi dem, mina fina vänner sedan lång tid till tillbaka. Lena och jag känner varandra sedan vi var små barn, Biggan blev vår vän under ungdomstiden. Vi träffas med viss regelbundenhet, ibland får våra respektive vara med men den här gången var det bara vi "tjejer". Vi pratar om allt "mellan himmel och jord", igår umgicks vi i 9 - 10 timmar och pratade oavbrutet hela tiden.
Efter lunchen kändes det skönt att komma ut i friska luften, vi gick en promenad till Ellen Keys Strand. Regnet hängde i luften men luften var ljummen och skön.
Här är dörren ut från Ombergs Turisthotell, utanför är det en bedårande utsikt över Östgötaslätten och Vättern. 
Den här bilden tog Lena på Biggan och mej när vi kämpar oss upp för alla trappor i Ellen Keys trädgård, från Vätterns strand upp till vägen. Ni ser taket på Strand skymta till höger i bild.
Sedan åkte vi hem till Biggan, så kul att få se hur fint de bor nu efter flytten från stora gården på landet till härlig villa i Vadstena. Kvällen fortsatte med god mat, mycket prat och fantastiskt fin och härlig samvaro.
Tänk vad värdefullt det är med fina vänner och att få dela gemenskap med dem!
här firade vi för 10 år sedan, klicka här så kommer du till blogginlägget från 100905.

Inga kommentarer: