07 mars 2021

Snödroppar, syrlig kaka, skogen, surdegsbröd och sallad

Igår var jag inomhus hela dagen, ganska ovanligt för mej, men skönt att bara ta det lugnt, läsa och göra ingenting. Idag vågade jag mej ut i den iskalla blåsten, såg att det kommit snödroppar i rabatten på framsidan. Härligt med lite vårtecken nu! 
Ett annat vårtecken är katten Ulla som vill vara ute igen och sitta och spana efter sorkar och möss. Hon kan sitta och vänta på samma sten hur länge som helst.
Katten Sara trivs bäst inomhus men vill ut om vädret är OK, d.v.s. ingen blåst eller nederbörd, sol och lagom varmt.
Detta har jag roat mig med idag =) Var sugen på att baka något nytt och föll för denna "Italiensk citrontarte". Jag tycker om lite syrliga bakverk, brukar kännas fräscht och gott. Dagens bakverk har vi inte smakat än, den står i kylskåpet nu för att bli kall och stelna till bra konsistens. Det var kul att baka den, det tog lite tid men var troligen värt det. 
Nu kommer tre underbart fina bilder som Lotta skickade igår. Hela familjen var på skogsutflykt igår förmiddag. Så glad jag blev när denna fina hälsning landade i min mobil. Härligt att se de här två i skogen med varsin pinne i handen.
Bilderna talar för sig själva, det finns mycket att se och upptäcka i skogen.

Så mysigt det ska bli, att snart vara där hos dem i Göteborg, vara tillsammans igen med dem alla fyra =) Dessutom ska jag vara "barnvakt" några timmar på fredagen när Arwid och Lotta jobbar. Kul! 

Nu har jag precis pratat med Adam, han hade bakat surdegsbröd idag. Lotta, Arwid och Lo var hemma hos honom i eftermiddag och de åt nybakat surdegsbröd allihop.

Ikväll äter vi räksallad till middag med nybakad kaka som dessert. 

Är ledig även måndag - tisdag så vi planerar en utflykt i morgon med lunch-matsäck.

Ja, det var lite "gott och blandat" från mej =) Ha det så bra allesammans!

Inga kommentarer: