10 april 2023

Påsken

Vilken härlig påskhelg och vilket underbart väder! Jag mötte Adam i fredags eftermiddag när han kom med bussen från Göteborg. På kvällen åt vi gott och gick en kvällsrunda i området. Sedan såg vi senaste avsnittet av Husdrömmar, drack te och åt godis.

På påskafton åkte vi till Ombergs Turisthotell för tre-rätters påsklunch Bilden ovan är tagen där. En helt makalös utsikt över östgötaslätten.

Innan förrätten får man var sitt litet surdegsbröd och fröknäcke med lokalproducerat smör från Löt. Jag missade ta bild på förrätten som bestod av ett pocherat ägg från Alvastra (granngården), sauterade trattkantareller, lufttorkad östgötaskinka och kryddkrasse.

Varmrätten bestod av lättrökt Vätternöring, bakade gulbetor, musselvelouté och variation på Amadinepotatis. Man fick välja mellan Vättern-öring eller Kalv-rostbiff men såg ingen av gästerna äta kalv, det kan man förstå.

Och så avslutade vi påsklunchen men den här lilla läckerheten, havtornsbavaroise med glass på vanilj och färskost, Adam drack kaffe och jag drack te. En helt fantastiskt underbart god påskaftonslunch. Som vanligt en hemtrevlig känsla på turisthotellet med trevlig och vänlig personal. Kanske var det vårt sista besök på Ombergs Turisthotell, jag tar med mig många fina minnen härifrån.

Så kul att fira påsk med Adam, bästa sällskapet.

Efter den goda lunchen gick vi direkt från Turisthotellet ut på baksidan för att bestiga Omberg. En härlig promenad, brant uppför, fick stanna ibland och hämta andan. En vindpust blåser i mitt hår på bilden.
Härlig stigning uppför berget, vacker natur och utsikt.
Och så kom vi upp på Hjässan, härligt att sitta i solen och bara njuta av den makalöst vackra utsikten. Vägen tillbaka ned för berget gick snabbt och smidigt. På hemvägen stannade vi på Preem och fick bilen tvättad. På kvällen åt vi lite rester och godiset som var kvar.

Vi fick en påsk-hälsning från Arwid, Lotta, Lo och Tuva. Världens finaste påska-kärring!
Det var lite från påskafton. Påskdagen och annandagen kommer i nästa inlägg.

Inga kommentarer: