23 maj 2009

Blommor i hästhagen

Igår fick jag verkligen plocka blommor. Vilket liljekonvaljställe vi hittade. Det fanns hur mycket som helst. Det var så vackert med alla blommor.

En bukett med ljuvligt doftande liljekonvaljer

En stor bukett med lite andra fina blommor som fanns på ängen i hästhagen


Igårkväll tittade vi på en dansk film på TV. Det handlade om en kvinna i 55 - 60 årsåldern som i hela sitt gifta liv blivit försörjd av sin man. Hennes liv handlade om att shoppa och att umgås med sina väninnor. Hus och hem sköttes av anställda. En dag berättade maken att han ville skiljas. Kvinnan fick lämna sitt fina hem och flytta till annat boende i en stadsdel bland "vanliga" människor. Kvinnan tog tag i sitt liv. Hon skaffade sig ett jobb och kunde försörja sig själv, hon fick nya vänner och fick bygga upp ett nytt hem. Hennes dotter tyckte till en början att mamman levde ett konstigt liv och ville inte träffa henne längre. Så småningom förstod dottern att livet kanske bestod av mer än shopping, märkeskläder och resor. Hon valde att flytta hem till mamman och de fick ett bra liv tillsammans.
Jag tycker att det är intressant med den här typen av filmer och se hur andra familjer klarar skilsmässan och livet därefter.

1 kommentar:

Anne-Lie sa...

Vackra bilden - igen;-))
Älskar liljekonvaljen men får njuta av den på plats för grabbarna är allergiska!

Ha en bra dag!