16 maj 2021

Somrar i Kommedalen och till havs

Min syster Inger skickade för ett tag sedan ett bildspel som hon gjort från våra föräldrars dia-bilder. Några av dessa bilder var så fantastiskt fina, dålig bildkvalitet förstås men det  gör inget, i dessa bilder är det känslan som räknas. Bilden ovan är jag, mina systrar Berith och Inger, och pappa Gösta. Jag är den yngsta född -58, Berith är född -54, Inger -51 och pappa Gösta 1923 - 2013. Vi är på bryggan vid Svartån vid vårt sommarställe Kommedalen i Ekeby mellan Mjölby och Strålsnäs. Bilden är tagen 1960 eller 1961. 
Här är mina systrar på samma brygga. Jag undrar om Inger fick napp när hon metade i ån? 
Här är också en härlig bild vid sommarstugan i Kommedalen. Troligen har pappa Gösta slagit gräset med lie och lagt i skottkärran, vi tre systrar fick åka med på hö-lasset.
Längst till höger är kusin Lisbeth (Tägtström, numera Allerth) som hälsar på i Kommedalen. Här ser det ut som det nappat, alla utom jag håller i en död fisk.
Här är mamma Vera med sina tre flickor Inger, Berith och jag Kerstin. Man ser vår sommarstuga Kommedalen i bakgrunden. Jag tror vi väntar på bussen som kommer med matvaror, man fick gå in i bussen och handla. Hade man tur och om vi hade varit snälla kunde vi systrar få varsin tablettask.
Här är jag lite större, kanske åtta - tio år, tittar ut från fönster i Kommedalen. Kommer ihåg att jag brukade hoppa ut från fönstret, inte särkilt långt ned till marken.
Här ska vi ut och segla med morbror Bertil i hans segelbåt. Morbror Bertil, moster Evy, kusinerna Elise och Hans bodde i Göteborg och hade båten i Saltholmen. På bilden ser vi morbror Bertil, mamma Vera, jag (i rosa sjalett), mina systrar, kusinerna Elise och Hans (lite skymd bakom bakom mor Vera). Troligen är jag helt skräckslagen här när bilden togs, jag var livrädd för att åka segelbåt. Läskigt när det blåste, gungade och båten låg ned på sidan, tror att dessa segelturer gjort att jag har enorm respekt för vatten.

Det var några bilder från förr, kanske visar jag fler en annan dag.

Inga kommentarer: