20 juli 2022

Igår, idag och framåt

Igår förmiddag vecko-handlade jag på ICA. Hade rester från dagen innan till lunch. Sedan rengöring av soptunnan, sprayade insida och utsida med utspädd grön såpa, lät den stå några timmar och sedan spolade jag den med vatten. På eftermiddagen kom vännen Maria hit och vi gick en motions-promenad trots värmen. Det fläktade lite där vi gick och vi gick mest där det var skugga. Sedan drack vi vatten i min trädgård, Maria plockade svarta vinbär och jag skördade potatis och några gula lökar till henne. Känns bra att det som odlats kommer till användning, det blir för mycket annars för mig själv att ta hand om.

Framåt kvällen gjorde jag dessa goda pannkakor till middag. Receptet hittade jag i en pärm där jag sparat gamla urklipp av recept. Hade hallon och blåbär i frysen som jag åt till pannkakorna. Det smakade väldigt bra och somrigt. Jag gjorde halva satsen som räcker till två måltider, för en person. Efter maten fortsatte jag gå igenom saker och sortera, gick också en trädgårdsrunda med sekatören. Innan jag somnade kollade jag på ett halvt avsnitt av den brittiska deckarserien "Ett fall för Vera".

Idag har jag inget särskilt planerat. Drack morgonkaffe och åt frukost på altanen. Tvingade ut mig i trädgården med kameran nyss och tog några bilder. Har också gjort dagens yoga-pass, bäst att göra det tidigt på dagen innan det blir för varmt. 

I morgon kväll åker jag och hämtar upp vännen Maria och åker sedan mot Vättern för ett kvällsdopp.

Har bestämt nu att träffa Arwid med familj i v. 32, vi får se om jag åker dit eller om de kommer hit. Har en klipp- och sling-tid på tisdagen i samma vecka. 

Träffar Arwid och Adam från söndag eller måndag och några dagar framåt när de kommer hit till mej.

Inga kommentarer: