12 juli 2022

Under äppelträdet

Igår kväll "pratade" jag med lilla Tuva, Arwid ringde upp via videosamtal. Så mysigt och roligt att både se och "prata" med lilla Tuva, längtar efter att hålla henne, bära omkring henne och bara mysa tillsammans. Pratade också med Arwid och Lotta, Lo hade somnat för natten. Längtar efter att ta bilen och åka till dem men... jag är inte riktigt i körbart skick ännu, behöver bli något lite piggare för att kunna köra de 27 milen. 

Idag efter frukost lastade jag bilen med lite blandat skräp som jag åkte iväg med till Hulje återvinning. Därifrån åkte jag direkt till ICA och handlade. När jag kom hem la jag mig på en filt i trädgården under äppelträdet. Där låg jag i stort sett resten av dagen, läste bok och bara vilade. Kuratorn på LAH ringde i eftermiddag och kollade upp mitt mående. Hon tyckte att jag efter omständigheterna var på rätt väg i måendet, att det går framåt men att det även kan backa ibland. Hon sa precis det som Arwid och Adam redan sagt d.v.s. vikten av att lyssna på kroppen, vila när det behövs, ät, sov och känn efter vad du orkar och vill.

Det har också varit lite med det "praktiska". Min kontakt-person på Fonus kom förbi, lämnade några papper och pratade lite om det som är planerat.  

Har också fixat lunch och middag. Blir ibland imponerad av mig själv i köket, det jag tillagar smakar riktigt bra. Under mina 15 år tillsammans med mästerkocken Jens har jag inte lagat mat särskilt ofta. Eftersom han var en helt fantastisk mästerkock behövde han inte min hjälp i köket. Därför känner jag mig nu lite ovan med att laga mat igen, men även det går efter omständigheterna framåt.

Dagens bild är min utsikt från filten under äppelträdet i trädgården.

Inga kommentarer: