14 april 2009

Norrgavel


Som jag skrev igår hämtade vi vår köksmöbel i Lammhult på Norrgavel. Det var verkligen roligt och intressant att få hämta våra möbler där de har tillverkats. Då vi beställde möblerna hade vi ingen aning om att företaget har ett motto som passar oss perfekt d.v.s. enkelhet.

Norrgavel verkar vara ett mycket speciellt företag. De har en tredelad värdegrund. De driver sitt företag framåt utifrån ett humanistiskt, ett ekologiskt och ett existentiellt perspektiv. De har enkelhet som motto. "Inte en enkelhet som resultat av nöd och brist och inte heller en minimalistiskt sökt enkelhet, utan snarare en längtan efter okonstlad enkelhet. Ungefär som att ett bord får se ut som ett bord. Okonstlat och utsökt."

"Norrgavels möbler kan karaktäriseras av ord som enkelhet, känsla och närvaro, liksom ärlighet och långsiktighet. Men det är inte primärt möbler vi säljer, utan ett förhållningssätt till inredning, egentligen till livet i stort."
Jag skulle kunna skriva ännu mer om hur fascinerad jag är av Norrgavel. Läs gärna mer på deras hemsida. Klicka på Norrgavel högst upp i inlägget.

Inga kommentarer: