16 augusti 2022

Sensommarvecka vid havet

Hej alla =) Nu är jag hemma igen! Som ni säkert förstår har jag haft soliga, roliga, härliga och mysiga dagar tillsammans Arwid, Lotta, Lo och Tuva. 

Det är så mysigt att vara tillsammans hela dagarna. Lo och jag har pysslat en massa, vi har skapat en massa fina saker, vi har ritat och målat, vi har bakat, vi har cyklat till havet och badat, vi har gjort utflykter. En innehållsrik vecka av bästa kvalitet!

En eftermiddag tog jag på mig trädgårdshandskarna och hämtade sekatören för att klippa bort överblommade rosor.

Den här skönheten växer vid uteplatsen utanför köket.

När jag var hos Arwid med familj i våras trodde jag att fuchsiorna var döda i sina krukor, efter vinter och kyla. Men när jag skulle kasta dem såg jag att det fanns lite liv i dem, jag planterade i stället om dem i ny jord och vattnade, nu har de växt till sig och blommat hela sommaren =)

En av dagarna gjorde vi en utflykt till Vareborgs Bärodling. Där kan man, om man vill, plocka jordgubbar, där finns också gårdsbutik och café med fika och lunch. Lotta, Lo och jag cyklade dit, Arwid och Tuva tog bilen.

Om det inte hade varit så varmt i solen hade vi kunnat sitta här och äta lunch, men vi satte oss i skuggan i stället.

Till lunch åt Lotta och jag Chevrésallad, Arwid åt Burrata-sallad och Lo fick pannkakor med vaniljglass. Allt smakade superbra och till maten drack vi vatten.

Efter lunch var vi på den fina lekplatsen och vi tittade på fiskarna i den jättestora dammen. Sedan gick vi och tittade i gårdsbutik och café. Arwid köpte 2 l jordgubbar av sorten Charlotte, smakade som en blandning av jordgubbar och smultron.

Lilla Tuva fick också gunga lite i mammas knä. Kolla vad som står på skylten ;) Vareborgs bärodling med gårdsbutik och café kändes så mysigt och välkomnande.

Cyklade till badbryggan vid hamn-piren för ett morgondopp nästan varje morgon. Ibland var Arwid och Lo med, ibland åkte jag själv och badade. 
Det var många morgonpigga badare vid bryggan. Havet låg stilla, ungefär 21 grader i vattnet, härlig sandbotten och klart havsvatten. Helt underbart! Rena hälsokuren!

Lo och jag plockade fin och späd rabarber i trädgården och gjorde sedan världens godaste rabarberpaj. Recept hittar du HÄR. Till pajen åt vi vaniljglass och vi vuxna drack kaffe. Ljuvligt!
I lördags var det "Kräftans Dag" i Läjet, då var det en massa olika aktiviteter i hamnområdet. Det var också "Öppet Hus" i "Läjets Trä och Trädgård" på Fiskaregatan 6 som vi besökte. En mycket fin och genomtänkt inspirations-trädgård. 
Arwid och Lotta fick inspiration till sin egen trädgård. Efter besöket i trädgården gick vi till hamnen och sedan ett underbart skönt och svalkande bad från piren. På kvällen grillade Arwid halloumi och en massa goda grönsaker. Efter en mycket varm dag blev det
en skön sensommarkväll.
En av kvällarna lånade jag elcykeln och tog en cykeltur till havet för att se den underbart vackra solnedgången. Kändes som det var utomlands, alldeles ljummet ute och solen värmde fortfarande.
Bloggerskan
Det var
en underbart vacker kväll vid havet. Här vill jag bo!
I morse efter morgonkaffet lånade jag el-cykeln igen och cyklade till hamn-piren för ett morgondopp. Havet var stilla, klart och ljummet, det var så underbart skönt och uppfriskande att bada. Sedan cyklade jag hemåt och åt frukost med familjen. Därefter dags att packa ihop mina saker, lasta in i bilen och sedan köra hemåt. Resan hem gick bra trots att himlen öppnade sig över Jönköping. Nu är jag hemma igen, lite konstigt att komma hem till ett tyst och tomt hus. Har vattnat, läst post och fixat lite mat. Nu är jag trött men glad och lycklig över veckan hos Arwid, Lotta, Lo och Tuva. Det har varit underbart fina dagar med mycket bad, lek, pyssel, mys och fina samtal. Tack!
Det var ju tänkt att Adam skulle ha anslutit till oss övriga i helgen men... han var fortsatt förkyld med en ihållande hosta och kunde tyvärr inte komma, han ville inte riskera att smitta oss övriga. Tråkigt att han inte kunde komma men är man sjuk ska man stanna hemma som ni alla vet. 

Inga kommentarer: