30 augusti 2022

Underbart fina sensommardagar

Hade en jättetrevlig och mysig kväll igår när äldsta syrran med man var här. Jag har varit hemma hos dem flera gånger i sommar och nu var det min tur att bjuda tillbaka. Jag bjöd på lite mat och sedan kaffe och kaka. Kul och mysigt att träffas och att sitta och prata en hel kväll. Mellan mat och kaffe gick vi en promenad i området. Äldsta syster med man har varit ett stort stöd för mej i min nya livssituation. Igår sa de som så många gånger tidigare att det är bara att jag hör av mej till dem om jag behöver hjälp med något, jag får höra av mig precis närsomhelst om vadsomhelst och även vid akuta problem. Så tacksam över att de finns 💛
Idag har det varit en helt underbar sensommardag. Efter frukost tog jag stavarna och gick en Carlslundsrunda, gjorde även c:a 100 hopp-reps-hopp. Resten av dagen har jag varit i trädgården och fixat. Har rensat, kantklippt och samtidigt bättrat på solbrännan =) Hade gårdagens rester till lunch.

Jag har äntligen fixat mig ett lånekort till Biblioteket. Jag bestämde mig för ett tag sedan för att inte köpa fler böcker. Igår beställde jag några böcker via Bibliotekets online-tjänst och fick idag sms att de fanns tillgängliga för utlåning. Åkte dit framåt sen eftermiddag och med lite hjälp och stöd av en mycket trevlig och hjälpsam personal fick jag med mig låne-böckerna hem. Ikväll ska jag börja läsa "En katts resedagbok" skriven av Hiro Arikawa och därefter "Vindens Skugga" av Carlos Ruiz Zafón. Vill samtidigt tacka äldsta syrran Inger för boktipset!
I morgon ska jag ägna mig åt ungefär samma saker som idag d.v.s motionera och fixa i trädgården. Hoppas på en lika fin dag i morgon! Torsdag och fredag är jobbdagar =) Då ska jag och mina supertrevliga jobbarkompisar vaccinera igen. Längtar!

Vill också berätta att jag lyssnade på P4 Dokumentär häromdagen, jag valde avsnittet om "Mysteriet med Kasettmannen". Inspelade kassettband hittas i en korg på loppis i början av 90-talet och spelas sedan upp i radioprogrammet "Morgonpasset". Nu, nästan 30 år senare, har man med hjälp av ett privatspanarteam lyckats få reda på mer om mannen. Hursomhelst så känner jag samhörighet med den mystiske kasettmannen. Han dokumenterade sitt ganska vardagliga liv precis som det var, ungefär samma som jag gör, fast jag gör det i en blogg i stället för att spela in kasettband. Hög igenkänningsfaktor ;) Länkar till programmet HÄR.

Som ni ser på bilderna blir det ett överflöd av äpplen i år, jag delar gärna med mig av detta överflöd. Äpplena är inte riktigt mogna än, de behöver kanske två veckor till för att bli ätbara. Hör av dig om du vill komma hit och plocka!

Ja, det var lite blandat om allt möjligt från mej! 

Önskar Er alla en fortsatt fin vecka! Kom ihåg att ta hand om Er själva och varandra på absolut bästa sätt!

Bild 1 och 2 tagna med mobilkameran idag, bild 3 och 4 tagna med Canon för två år sedan. 

Inga kommentarer: