30 juli 2024

Fina sommardagar med besök


Så fina dagar jag haft tillsammans med Biggan och Tobbe och vilken tur med vädret. De kom fram i söndags vid 12-tiden och parkerade husbilen utanför mitt hus. De hade med sig en fin bukett med luktärter och jag hade fixat lite lunch till oss med kaffe på maten och kaka. Sedan åkte Biggan och Tobbe och checkade in på campingen, som är alldeles i närheten, vid Apelviken.

På eftermiddagen åkte vi på en cykeltur, Biggan och Tobbe hade med sina cyklar. Första stoppet gjorde vi i Apelviken. Sedan cyklade vi till berget och Subbe fyr. Jag tog några bilder där på Biggan och Tobbe men det blåste som sjutton så bilderna blev inte bra. Sedan vidare till Kåsa-stranden vid Kusthotellet. Tobbe tog denna bild på mej och Biggan där.

Sedan vidare till kallbadhuset och Varbergs fästning. Vi tog en glass och kaffe vid Fästningens våffelcafé. 

Igår förmiddag cyklade jag till Biggan och Tobbe på campingen och därifrån cyklade vi alla tre till "Läjet" för att äta lunch på fina och mysiga Joels Brygga. Vi åt fisk förstås och allt smakade bra som vanligt. Vi lyxade till det med en god dessert och kaffe på maten. Efter maten satte vi oss utanför restaurangen i solen och tittade på båtarna. Sedan trampade vi vidare till Vindavägen och hälsade på hos Arwid, Lotta, Lo och Tuva. Mysigt att sitta i deras trädgård och prata en stund.

På kvällen var vi hos Biggan och Tobbe på campingen. Vi satt utanför husbilen och åt god pizza. Sedan blev det lite kyligt och då gick vi in i husbilen där man satt skönt och bekvämt. Vi spelade lite "skitgubbe" och hade en supermysig kväll.

Bilden ovan har jag lånat från Joels Brygga.

Idag gick vi lite på stan här i Varberg, lite shopping blev det och sedan lunch på Café Mignon. I eftermiddag har vi varit i solen på stranden i Apelviken och vi har badat länge i havet. Så härligt! Svensk sommar när den är som bäst!

Det har varit jättekul och mysigt att ha Biggan och Tobbe här. Vilka fina dagar vi fick vi tillsammans! Tack för den här gången!

I morgon förmiddag har jag vaccinations-jobb och sedan laddar jag för besök av bästa Maria som kommer på torsdag.

27 juli 2024

Så mycket kul =)

Var på Varbergs torg på förmiddagen och köpte lite nya växter till balkongen. Har fått slänga några växter på balkongen p.g.a. ohyra och några verkar helt enkelt inte trivas. Tror att det blir alldeles för varmt på balkongen när eftermiddags-solen gassar på. Det hjälper inte med vatten och näring, de trivs helt enkelt inte. Men nu har jag planterat lite nytt som ska tåla sol och värme och nu ser det fint och fräscht ut igen =)

I eftermiddag cyklade jag till Läjet, till Arwid, Lotta, Lo och Tuva som är hemma igen efter resan. Vi cyklade till piren vid hamnen i Läjet där vi badade i havet. Sedan var vi på stranden där barnen lekte och jag fick höra hur de haft det på resan. Så härligt att vara tillsammans och så roligt att de haft en så härlig resa.

På hemvägen stannade jag vid stora COOP där jag handlade lite och sedan vidare hem till mej.

I morgon rullar Biggan och Tobbe in i Varberg med husbilen och landar på campingen intill Apelviken några  dagar. Så himla kul att de kommer hit, ska bli så kul att ses och hinna umgås. Har, enligt önskemål, bokat in oss för lunch på Joels Brygga på måndag. Sedan får vi se vad vi hittar på.

Onsdag förmiddag har jag ett arbetspass igen med vaccinationer.

På torsdag är det dags för Maria att rulla in (med bil eller tåg) i Varberg och landa hemma hos mig i några dagar. Så kul att äntligen ses igen, jag har längtat efter våra promenader.

I slutet av veckan kommer även Adam och han bor hemma hos Arwid och familjen när han är här. Vad kul det ska bli att träffa Adam igen!

Ja, som ni märker har jag en toppen-vecka framför mig. Det kan nog bli så att jag inte hinner blogga, vi får se hur det blir med det. Jag återkommer när jag har tid ;)

Hoppas alla ni därute har det bra!

Kram till Er alla från Kerstin 💗

25 juli 2024

På berget med fyren som sällskap

Trivs väldigt bra här uppe på berget. Trivs bra även på stranden men det är så sjukt mycket folk och väldigt trångt där nu. Men... jag förstår att människor längtar ut till strand och hav när det är fint väder. 

Här uppe på berget är jag själv, det är lugnt och skönt och en fantastiskt fin utsikt över havet. 

Funderar på att bege mig dit nu snart och ta med lite kvällsfika kanske och en bok.

Som vanligt här uppe på berget har jag alltid sällskap av fyren ;) Hen är lite tystlåten men en väldigt bra lyssnare =)

Ha det bra alla! Kram från Kerstin 💛  

23 juli 2024

Sommarhälsning

Hej alla ni som hälsar på här i bloggen! Hur har ni det? Hoppas allt är bra!

Igår morse cyklade jag ner till havet tidigt och tog ett morgondopp. Härligt! Sedan kom regnet och jag tror det regnade i stort sett hela dagen. Jag pysslade inomhus med lite av varje. Arwid skickade en film från Berlin, visade hur de bor i lägenheten som de hyrt och berättade att Adam kommit fram, de stannar där t.om. fredag. Så kul att få en liten film med hälsning från semesterfirarna i Berlin.

Sedan kom den här fina bilden från Lotta. Promenad på någon gata i Berlin, kanske är det utanför huset där de hyr lägenheten.


Idag gick jag min motionsrunda efter frukost, då var det sol och lagom varmt. Avslutade promenaden med att gå barfota i havet en stund. I eftermiddag tog jag cykeln in till centrum och fixade några ärenden. 

Ja, dagarna går och försvinner bort, det är lite skrämmande att tiden går så fort. Jag vill stanna tiden och behålla sommaren länge. Men... väldigt skönt att numera få vara ledig hela sommaren. Ja tänk vad mycket det finns att vara tacksam över!

21 juli 2024

Morgondopp

I morse gick jag upp 06.15, drack morgonkaffe och cyklade sedan till stranden för ett morgondopp. När jag kom fram var jag nästan ensam på stranden, en annan morgonbadare var vid badstegen en bit bort. Det var helt underbart skönt att bada, lite kallt till en början men sedan jätteskönt att simma omkring och njuta av den vackra morgonen. Det var verkligen värt att gå upp tidigt och få uppleva detta.

Efter badet satt jag en stund på en sten i solen innan jag klädde på mig och cyklade hem. Hoppas det blir fler tillfällen för morgondopp i sommar, ett alldeles fantastiskt sätt att börja dagen på. 

Igår eftermiddag var jag på denna plats, låg på en filt och läste. Det fläktade lite här uppe som tur var. 

Igår kväll pratade jag videosamtal med Lo. De hade förflyttat sig till en annan plats nu. Lo gick omkring och visade mej hur de bor nu. Fick också säga hej till Arwid, Lotta och Tuva.

Nu har jag ätit frukost och ska ut till min odlingslåda och vattna. 

Ha det bra allesammans!

Kram från Kerstin 💙

20 juli 2024

Lite gott och blandat från mitt liv här och nu

Så härligt med sol och värme nu. Jag brukar inte vara ute i värsta solgasset mellan 11 - 15 så därför cyklade jag mot stranden igår vid 15.30. Kåsa-stranden var helt överbefolkad så jag gick i stället upp på berget vid Subbe Fyr där jag låg och läste i några timmar. Det fläktade väldigt skönt där och det var i stort sett helt folktomt. 

Igår förmiddag var jag på bibblan och hämtade två böcker som jag hade reserverat. Gick en trappa upp i biblioteket där de flesta böcker finns, det är så fint med alla böcker och så lugnt och fridfullt. Här uppe brukar jag inte vara så ofta, hämtar ju mest reserverade böcker och de finns på entréplan. Det är ett stort och fint bibliotek.

Häromdagen landade denna härliga bild i min telefon. Lo och Tuva är ute reser tillsammans med sin mamma och pappa. På måndag anländer Adam till dem. Hade videosamtal med dem i torsdags kväll och de såg ut att ha det jättebra, i välordnat land med ordning och reda. Men... Lo berättade att en tjuv hade tagit hennes skor när de var på stranden...

Efter frukosten idag cyklade jag till gården Vare för att köpa ägg. På vägen dit cyklade jag utmed havet, tog en sväng ner till hamnen i "Läjet" innan jag cyklade ut på landet. Man köper sina ägg från en låda på gården och swishar betalningen. Sedan cyklade jag hem och fixade lunch. Idag gjorde jag medelhavsbiffar på vego-färs, blev supergoda (om jag får säga det själv). Till detta åt jag egen potatis, egen inlagd gurka och en klick coleslaw som jag gjorde häromdagen.

Nu är det snart dags att packa strandväskan =)

Ja, det blev lite av varje i dagens blogg-inlägg, precis som livet är.

Hoppas ni alla har det bra och kan njuta av sommaren! Ta hand om Er på absolut bästa sätt! 

Stor kram till Er alla från bloggerskan 💗

18 juli 2024

Dagens cykelutflykt

I eftermiddag cyklade jag till Gamla Köpstad Havsbad. Hade packat ryggsäcken med te, en kaka och bok. När jag kom fram såg jag att stranden var väldigt annorlunda mot förra sommaren. Då var det härlig sandstrand, nu väldigt stenigt. Men... det är troligen havets vågor som ibland drar med sig sanden ut till havs. Hade inte tänkt bada ändå utan bara vara vid havet i solen och läsa bok.  

Här är en bild från samma strand förra sommaren. Helt otroligt hur naturen själv kan ändra förutsättningarna.

När jag kom fram till stranden gick jag först en liten runda och såg mig omkring. Såg inte en enda människa, helt folktomt, lugnt och fridfullt. Det enda som hördes var havets vågor och måsarnas skri.

Sedan hittade jag en bra plats att vara på. Packade upp filt att sitta på, termos med te och bok. Började läsa en ny bok med passande titel "Att hitta hem" skriven av Caroline Twamley (som är född och uppvuxen i Halland).

När jag inte läste bok tittade jag ut över havet. Älskar att vara nära havet och älskar mitt liv här i Varberg.

Efter några timmar cyklade jag hemåt igen, glad och nöjd med min fina utflykt.

Igår förmiddag hade jag ett arbetspass på Läjeskliniken med vaccinationer. Ytterligare ett halvdags-pass om två veckor. I slutet av september är det utbildning inför höstens och vinterns vaccinationer, sedan dags att börja vaccinera igen i mitten av oktober.

Om två veckor är Maria här och hälsar på. Så kul det ska bli!

Ja, tiden går så fort, vill bromsa tiden lite nu på sommaren, men det går inte. 

15 juli 2024

Mitt i sommaren

Igår var vädret helt ok här. Gick motionspromenad efter frukost, rensade och skördade i min odlingslåda. Framåt 17-tiden cyklade jag till stranden, låg där i ett par timmar, läste bok och tittade ut över havet. Nu läser jag boken "Femton år" skriven av Vigdis Hjort. Vilken bok! I början verkar den mest handla om ett barns upplevelser i sin trygga familj och omgivning. Sedan blir boken mer och mer obehaglig när man förstår att familjen bär på en massa lögner och hemligheter. Allt detta berättas utifrån barnets perspektiv. Nästan på gränsen till vad man kan stå ut med, eftersom detta nog är ganska vanligt förekommande, mer eller mindre, i verkliga livet.
 
Idag var det ganska kraftigt regn på förmiddagen, som skyfall. Arwid kom med bilen och hämtade mej. Vi åt lunch hos dem och jag hade hand om barnen lite när Lotta packade inför deras resa och Arwid städade bilen. Sedan blev det jättefint väder och jag gjorde en "runda" i trädgården innan Arwid skjutsade hem mej framåt kvällen. En jättemysig och rolig dag! Så mycket glädje, kärlek och energi!

I morgon är det tvättdag igen, ja dagarna och veckorna går fort. På onsdag behöver jag gå upp tidigt för då är det dags för ett vaccinationspass på Läjeskliniken. Verkar vara fullbokat och jag antar att det är bältrosvaccin som ska ges.

Trädgårdsjobbet som jag hade i en trädgård här i Varberg var ju bara en kort period och är över nu. Hoppas på att få komma tillbaka ifall min insats skulle behövas igen. Trivdes väldigt bra i den trädgården  och superkul att få ta hand om den.

13 juli 2024

En jättefin och rolig sommardag

Vilken fin och härlig sommardag det var igår. 

Jag började dagen med ett besök hos min frisör Susanne på Hårfixarna här  Varberg. Så glad att Lotta hjälpte mej hitta just denna frisör när jag hade flyttat hit. 

På eftermiddagen kom Arwid, Lo och Tuva hem till mej. Jag hade fixat lite mellis åt oss och hann leka lite med Lo och Tuva innan vi cyklade iväg till ... 

... Brittas strandveranda i Apelviken. Där träffade vi Lotta som kom från jobbet och sedan åt vi god mat där. Vi satt ute i solen, hade utsikt över Apelviken, maten var jättegod och jag hade världens bästa sällskap. Vilken fin sommarkväll! Jag har verkligen allt man kan önska sig. 

Bilden ovan är lånad från Brittas strandveranda

 

Efter maten gick vi till stranden. Ingen blåst idag =) Så härligt att se Lo och Tuva springa barfota i sanden i fina sommarkvällen.

Här är Tuva som gillar att gräva och leka i sanden. Barnen tog ett kvällsdopp i havet. Sedan var det dags att säga hejdå, tack för ikväll, vi ses en annan dag och så cyklade jag hem till mej.
På hemvägen cyklade jag utmed strandpromenaden och såg att det är hur mycket folk som helst nu, överallt. Jag förstår att det är många som söker sig hit på sommaren, Varberg är en fantastiskt fin stad.

11 juli 2024

En eftermiddag på stranden

I eftermiddag tog jag cykeln till Kåsa-stranden eller Lilla Apelviken som den också kallas. Hade med en termos te, bok och badkläder. Det var sol, lagom varmt och jag badade i havet, underbart. Sedan låg jag på stranden i solen, läste bok och drack te. Tog bilden precis när jag skulle cykla hem och då hade det blivit molnigt.

I morgon förmiddag har jag tid för klippning. Efter lunch kommer Arwid, Lo och Tuva (Lotta jobbar).

Kram till er alla från bloggerskan 💛

10 juli 2024

Onsdag 10 juli 2024

Vad har jag gjort idag?

  • Cyklade till stora COOP på förmiddagen för att handla lite. Hann precis hem igen innan regnet kom. Vilken tur!
  • Efter lunch strök jag min lilla strykhög efter gårdagens tvättdag. Står på balkongen och stryker, känns lite roligare =)

  • I eftermiddag när det hade slutat regna gick jag en motionsrunda. Gick över berget, strandpromenaden, rundade fästningen och tillbaka. Lite tung luft ute idag, såg sedan att luftfuktigheten var 92%. Skönt ändå att komma ut och röra på sig. Stegräknaren visar 13390 steg idag. 
  • Har börjat läsa boken "Stormfågel" av Ann Cleeves.
  • Nu lite yoga med meditation via "Headspace"

09 juli 2024

Tisdags-rapport från livsnjutaren

Igår eftermiddag hade jag hand om Lo och Tuva några timmar. Lo hade sin kompis Lea på besök. Jag lekte med Tuva, fixade mellis till barnen och hade en supermysig eftermiddag. När Lotta kom hem trimmade jag kanter i deras trädgård. Sedan kom Arwid och då åt vi middag allesammans i uterummet. Framåt kvällen cyklade jag hem till mej, cyklade vägen som går utmed havet. Tänk att man kan ha det så här bra! Njuter av mitt liv!

Idag har jag haft tvätt-dag, hade bokat tvättstugan 7 - 14. I eftermiddag tog jag cykeln in till centrum för att återlämna en bok på bibblan och låna en som jag hade reserverat. Ja, jag läser mycket, har alltid en bok på g. Har dock slutat köpa böcker, lånar på bibblan och är med i bokhandelns bokcirkel där man lånar hur länge man vill och behöver. Äger inte ens en bokhylla längre.

Häromdagen kom jag att tänka på att jag varit utan bil ett år nu. Jag saknar den inte, skönt att slippa allt besvär med bilen. Klarar mej bra med min el-cykel. När jag behöver storhandla unnar jag mig hemleverans. Det är väldigt skönt att äga så lite som möjligt och att inte bo på större yta än vad jag behöver. En frihetskänsla!

Just nu kom denna bild från Lotta. Lo har fått en lite större cykel idag, ser sprillans ny ut men är köpt via Marketplace. Så bra och vad kul för Lo! 

07 juli 2024

Hela havet stormar

Dagens promenad var minst sagt blåsig. Har man bara bra klädsel så vänjer man sig snabbt. Havet och vågorna var helt otroligt mäktiga idag. Vilket skådespel!
 

Vågorna var meterhöga och havets brus hördes ända hem till mej.
Härligt när solen tittade fram mellan molnen. Känns som hela havet är i uppror med enorma, skummande och högt brusande vågor.
Näe, inte badsugen idag heller...
Tänk att detta är min promenadväg nu för tiden. Ibland känns det fortfarande som en dröm men så skönt att det är på riktigt =)
Det var ett saltdis i luften av de höga vågorna som skvätte upp mot strandpromenaden.
Wow, så häftigt och mäktigt! Så fantastiskt det känns att få uppleva detta naturens skådespel.
Hoppas att alla ni därute också har det bra! 
Kram till er alla från Kerstin 💙

06 juli 2024

I mitt eget sällskap

Den här helgen umgås jag med mig själv. Arwid och familjen har besök och Adam är snart på väg till sin far för att hälsa på. Jag har inte planerat något särskilt i helgen. Att vara tillsammans med mig själv är inte svårt på något sätt. Upplever att variationen mellan att ha sällskap, besök och vara själv passar mig bra. Så nu vet ni det ;)

Läste i "Livsstilsverktyget" idag om att vara närvarande och vilken betydelse det har i våra liv. "Att vara närvarande är ju motsatsen till att leva ett liv på "autopilot" utan att uppfatta nyanserna och rikedomen i varje ögonblick. När vi är närvarande i nuet ser vi våra medmänniskor och vi ser oss själva. Vi blir mer benägna att prioritera rätt och att  fatta kloka beslut gällande vår hälsa och våra relationer."

Att bli mer närvarande, att stärka förmågan till närvaro i nuet, kan man träna på. Man får mycket tips, råd och inspiration i verktyget.

Om du vill veta mer om "Livsstilsverktyget" kan du följa bifogad länk HÄR.

05 juli 2024

Efter regn kommer sol och tvärtom

Igår var det mycket regn här, ösregn blandat med skyfall. Jag hann fixa lite i min odlingslåda mellan regnskurarna. Framåt sen eftermiddag och kväll tittade solen fram och jag gav mig ut på promenad mot havet. Går genom den grönskande tunneln precis innan jag ser havet.

Vilket ljus på stranden, så härligt att se blå himmel och solsken. Det var riktigt kraftig blåst här, sandkornen blåste omkring i vinden och gjorde nästan ont då de träffade bara ben och ansikte.

Blåsigt som sagt men jätteskönt att komma ut och röra på sig.

Härligt att gå på stranden, blev inte badsugen idag.

Gick upp mot fyren och ned på andra sidan. Fortsatte promenaden utmed havet.

Det är så vackert här!

Havet är mäktigt, som alltid.

Tillbaka på stranden efter promenaden runt Subbe-halvön. 

Det var lite bilder från min promenad igår. Laddar för en ny promenad nu på förmiddagen, just nu skiner solen och jag ser blå himmel när jag tittar ut. Life is good!

Ha det bra allesammans! Ta hand om er och var snälla mot er själva och varandra!

Kram från Kerstin 💜