05 juli 2021

Badrum före och efter + bilen hemma igen

Så här såg badrummet ut på nedre plan dagen innan Arwid, Lotta och Lo kom hit. Vi hade hoppats på att bägge badrum skulle vara klara när vi fick gäster men det blev inte så. Det gick i alla fall väldigt bra ändå att bara ha ett badrum. Vi hoppas på att badrummet blir klart denna vecka för sedan tar hantverkarna semester. Badrumsrenoveringen påbörjades den 25 mars så vi ser verkligen fram mot att allt ska bli klart nu.

Idag blev badrummet på andra våningen helt klart. Sidobordet kom på plats idag och nu har jag flyttat in alla mina saker i lådor och skåp. Stolen vid sidobordet är inköpt tidigare, som köksstol när vi bodde på Bondegatan. Bilden nedanför är tagen innan badrumsrenoveringen.

Oj, vilken skillnad före och efter. Det kändes lite grått, kalt och inte speciellt harmoniskt tidigare. 
Nu har vi dusch i stället för stort hörnbadkar. Känns fint och snyggt med integrerad golvbrunn, det enda som syns är en smal metallkant.
Här är en bild från samma badrum före renovering. Där handduksstegen och pallen står har vi numera en dusch-hörna, hörnbadkaret är borta.
Nu två bilder från badrummet efter renovering. Här har vi en handdukstork. Vi har inte satt upp några krokar till handdukar än, inte heller någon toapappersrulle-hållare. Vi vet inte riktigt vad vi vill ha än, så vi väntar lite med det. Handdukarna får hänga på handdukstorken så länge, vid sidan om mitt badlakan.
Här är tvättställ med överskåp. Tycker att det är gott om plats för förvaring nu när sidoskåpet är på plats. Nu är det som sagt bara krokar till handdukar och hållare till toapapper som saknas men annars är det färdigt. Är jätteglad för att vi hade möjlighet att satsa på badrumsrenovering x 2, ett lyft för huset, trivsel, mysfaktor och bekvämlighet. Jag återkommer med bilder när badrummet på vån 1 är klart.

När det gäller bilen var det generatorsremmen som gick av när Adam och jag var ute med bilen på midsommarafton. Varför gick den remmen av, kan man undra? Jo det var EN MUS under motorhuven som gnagt av den... Denna lilla mus orsakade en himla massa besvär med bärgare, taxi, hyrbil osv. Tur att det finns försäkring som täcker de flesta kostnader, själva reparationen blev inte särskilt dyr för oss. Det är tydligen inte helt ovanligt att möss och andra gnagare under motorhuven ställer till bekymmer för bilägare. Vi fick hämta hem vår bil i torsdags =)  

Inga kommentarer: