07 juli 2021

Trädgårdsdag

Jag fick ta bort bilden i min "Header" och då såg det genast bättre ut, men annorlunda. Det ser lite tråkigt ut utan bild men lite förändring är kanske inte helt fel ändå. Kanske går det att förbättra bloggens utseende på något annat sätt.

Idag åkte vi till Plantagen i Motala för att köpa växter =) Vi kom på häromdagen att vi behöver två klängrosor, en vid garageväggen och en vid altandäcket. Vi kom också fram till att dessa klängrosor måste tåla gassande sol och blåst. Jag föreslog röda rosen Flammentanz som borde vara lämplig. Sambo Jens var dock ganska tveksam till Flammentanz, han hade en sådan ros när han bodde i Linköping och då tyckte han att rosen växte alldeles för bra, den tog nästan över i trädgården. Men vi köpte två Flammentanz i alla fall, det fanns inte så mycket att välja på.... När vi kom hem med växterna grävde Jens två stora gropar till rosorna, i morgon blir det plantering.

Jag roade mej med att bl.a. plantera tre lavendel och en alunrot som vi också köpte idag. Klippte sedan gräs på utsidan av gärdesgården för att hålla nässlor, tistlar och kirskål borta från gräsmattan. En härlig trädgårdsdag! 

Inga kommentarer: