16 juli 2021

Gravfältet på Lunds Backe

Precis här la vi ut filten och packade upp matsäcken igår kväll. Trots att klockan var omkring 20 var det c:a 26 - 27 grader varmt. Vi satt i skuggan av en annan sten och åt vår kvällsmacka. Mysigt att sitta i gräset, titta på utsikten och tugga i sig världens godaste macka :)
Adam och jag var på Lunds Backe på Midsommardagen. När Jens såg våra bilder därifrån sa han att han vill också åka dit och titta på gravfältet. Därför åkte sambo Jens och jag till Lunds Backe igår kväll.

Vi trodde först att vi var alldeles ensamma på gravfältet men det var vi inte. Ett stort gäng får betade på ängen där gravfältet är.
Fåren brydde sig inte särskilt mycket om oss, de betade mest hela tiden, men tittade på oss ibland och mäade och bäade till varandra.
Här ser vi skuggorna av oss när vi betraktar järnåldersgravarna och lite längre bort vindkraftverken. Forntid möter nutid!
Det är omkring 200 resta stenar på gravfältet, det känns mäktigt och är mycket vackert att se, magiskt vackert. Det var ett speciellt ljus över gravfältet i kvälls-solen.
- Nu åker vi hem, sa sambo Jens, och började vandra tillbaka över blomsterängen i kvälls-solens mjuka ljus.
Jag såg en lila blåklint som jag bara måste ta en bild på. Trodde först att det var en tistelblomma men det var det inte. Såg precis ut som en blåklint fast lila.
När vi lämnat gravfältet och fårhagen går vi som i en grön portal innan vi kommer fram till bilen. På vänster sida gick det några hästar i en hage.
I hästhagen fanns flera körsbärsträd. Körsbären är vackra att se på men brukar vara ganska sura att äta. Kanske säger man klarbär om dessa bär?
Vi gick förbi det bördiga sädesfältet, tycker att det ser moget ut nu. Kanske dags att skörda snart?
Tror att detta är råg? Det är i alla fall inte vete elle havre. Ett fint sädesax är det, speciellt i kvälls-solen. Tack Lunds Backe för den här gången!
Eventuellt blir det utflykt i morgon igen och även i början av nästa vecka. 
Ha det bra allesammans!

Inga kommentarer: