06 juli 2021

Trädgården blommar

Försökte byta bild till min "Header" idag men allt ser nu jättekonstigt ut... Hoppas att det bara är något tillfälligt fel och att allt löser sig. Det har aldrig varit några problem tidigare under alla mina blogg-år. Om någon vet varför eller har en lösning på problemet får ni gärna skriva en kommentar.
Idag blir det bilder på blommorna i trädgården. Madame Plantier är tjusig i år, blommar rikligt och doftar underbart. Den här buskrosen verkar vara ganska tålig i soligt läge med en hel del blåst. I förgrunden ser vi den röda rosen "Nina Weibull".
Madame Plantier har krämvita, fylliga rosor. Jag klipper bort dem då de blommat över.

Vi har tre olika Klematis som växer tillsammans, en blå, tror det är en "Arabella", en röd "Rouge Cardinal" och en rosa "Comtesse de Bouchaud". Den blå blommar med massor av fina ganska små blommor med en intensivt blå färg. 
Den blå klematisen blommar från försommar till tidig höst men behöver bli ompysslad med massor vatten och näring.
I år har vi lite mer blommor i trädgården, vill gärna plocka in buketter. Tycker väldigt mycket om ringblommor, fina att plocka in som bukett, härliga färger i nyanser av gult och orange, anspråkslös, lättodlad, blommar länge. En riktig skönhet!
Älskar den blå nyansen på riddarsporren. Den fanns här när vi köpte huset men vi har flyttat den till norr-rabatten. Det här är nog den enda riddarsporre som jag tycker om. Vi har en mörkblå också, även den fanns här när vi köpte huset, men är inte någon favoritblomma.
Här är den tjusiga klematisen "Rouge Cardinal". Vilken maffig skönhet!

Idag har jag haft en heldag i trädgården, rensat, klippt kanter, pysslat om ligusterhäcken, vattnat, snyggat till framsiderabatten, pysslat om sommarblommor i krukorna, gallrat morötter, plockat in blommor. En bra dag!
Avslutar med en bild på nya badrummet övervåningen. Så mysigt när spegeln lyser!  

Inga kommentarer: