26 juli 2021

Hemester-utflykt

Vi åkte iväg mot Linköping på förmiddagen  idag och parkerade vid Trädgårdsföreningen. Gick en promenad genom staden till S:t Larskyrkan där vi skulle titta på konstutställning "Stigar och Stråk" akvareller av Gebbe Björkman. Vi kollade upp att kyrkan är öppen 11 - 17 men... det gäller tydligen inte på sommaren för då är kyrkan stängd på måndagar. Utställningen pågår till 1 augusti och kanske kan vi åka dit nästa vecka när jag har ledig dag.

Vi deppade inte ihop över detta utan gick vidare till några butiker och jag köpte te i Teboden. Sedan åter till Trädgårdsföreningen där vi åt lunch i Tropikhuset.

Mätta i magen efter lunch åkte vi till Tornby Köpcentrum, en hemsk plats att vara på men idag behövde vi bara köpa kattmat och kattsand i butiken "Arken Zoo". Sedan åkte vi snabbt därifrån till en betydligt lugnare och vackrare plats d.v.s. Vreta Klosters kyrka och kloster-ruin. Så underbart fridfullt och vackert att gå omkring här i kloster-ruinen, verkligen helt magiskt vackert.

Allt detta vildväxande vildvin gjorde upplevelsen av ruinerna ännu mer speciell. Det var en alldeles speciell och annorlunda känsla att gå omkring här i ruinerna av klostret som är från 1100-talet, otroligt vackert.

Hur kommer det sig att jag aldrig varit här tidigare? Eller har jag kanske varit här någon gång förut? I så fall är det väldigt längesedan, jag minns inte riktigt... Vill åka hit med Adam när han kommer hemåt nästa gång.

Sambo Jens läser på informationstavlan om kloster-ruinen. För honom var det också första gången han besökte Vreta Kloster kyrka och klosterruin trots att han bott i Linköping i en massa år.

Tycker mycket bättre om den här typen av vackra platser jmf med platser där det kryllar av folk överallt typ "turistfällor".

Sambo Jens, kloster-ruin och Vreta Klosters kyrka i bakgrunden. En varm sommardag idag igen, + 30 grader.

Man kan undra hur det såg ut här på 1100-talet - 1500-talet när nunnorna levde här.

Vi gick in i kyrkan också, trappan till höger leder upp till ett litet museum. Äldsta delarna av kyrkan är från omkring år 1110.

Fint ljusinläpp från fönster i kyrkans gravkor. Sedan gick vi ut i sol och värme, köpte glass i caféet utanför och sedan åkte vi hem.

Så kom den här fina bilden från Arwid på Adam och Lo som bakar tillsammans med alla gosedjur hemma i Göteborg.

I morgon åter till jobb, ska bli kul att träffa jobbarkompisarna =)

Kram till Er alla och ha det så bra!

Inga kommentarer: