22 juli 2021

Sommar, semester, svarta vinbär

Både igår och idag har jag plockat svarta vinbär. På bilden ser vi en del av dagens skörd. Har plockat c:a 8 liter nu och kanske blir det 2 liter ytterligare. En ganska behaglig sysselsättning att sitta och plocka vinbär. 
Igår kväll tog jag bilen till vännen Maria för promenad i kombination med att kolla upp kantarell-stället. Vi hittade några kantareller men de var ganska torra, det behövs regn nu om det ska bli en bra kantarell-säsong. Det var i alla fall en fantastiskt fin sommarkväll igen med en härlig promenad i vackra omgivningar. När jag kom hem tog jag en dusch, sambo Jens rensade och fixade en kantarellmacka som vi delade på ;) Det smakade helt ljuvligt underbart!

Jag har skrivit om kantarell-stället i ett annat blogg-inlägg från juli 2020. Om du klickar HÄR kommer du till inägget.

Under min semester har vi varit hemma, vi har haft gäster på besök vid tre olika tillfällen och vi har gjort en del dagsutflykter. I slutet av augusti kommer jag att resa till Göteborg - Varberg och stanna där ett tag =) Det blir min semester-resa den här sommaren.
Vi har fler utflykter inplanerade och vi har fler gäster på ingång. 
Den här sommarens semester är också min allra sista sommar-semester. Nästa sommar är jag ledig och fri, hela sommaren och resten av livet =)
Bilden ovan är våra trädgårds-blåbär som börjar mogna nu

Under min semester har vi hunnit att göra en hel del men... jag har också tagit en relax-stund efter lunch nästan varje dag. Ibland har jag även sovit 20 - 30 min. och ibland bara slappat och tagit det lugnt en stund. Ibland har jag relaxat i sängen i sovrummet och ibland ute i trädgården på solsängen. Den här relax-stunden är guld värd och jag kommer att sakna den när jag börjar jobba igen. Men.. jag är fortfarande ledig, återgår till jobb på tisdag nästa vecka.
Som vanligt hoppas jag att alla ni fina blogg-beökare har det jättebra och att ni tar hand om er själva och varandra på bästa sätt.
Kram till er alla! 

Inga kommentarer: