23 juni 2024

Midsommar 2024

  • Vilken fin och härlig midsommarhelg det varit! Jag har tagit alldeles för lite bilder men å andra sidan njuter av stunden som är i stället för att fokusera på att dokumentera allt jag upplever.
  • Adam kom i torsdags kväll. Jag hade fixat taco på vegetarisk "kött"-färs med ganska så traditionella tillbehör. Smakade bra! Efter maten te och hembakad kaka på balkongen sedan en promenad till havet och därefter tog Adam sin cykel hem till Arwid och Lotta där han bodde i helgen.
  • På midsommarafton träffade jag Adam, Arwid, Lotta, Lo  och Tuva på stranden vid Apelviken där vi hade lunch-picknick. Mysigt att vara tillsammans alla.
  • Efter lunch var det midsommarfirande intill campingen på Apelviken med dans kring midsommarstången. Fint och välordnat!
  • Efter midsommarfirandet var Arwid och familjen tillsammans med Lottas föräldrar och Lottas syster med familj.
Adam och jag fortsatte midsommarfirandet hemma hos mej. På vägen hem från Apelviken köpte vi varsin glass som vi åt på min balkong med varsin mugg efterlängtat kaffe. Så gott! 

Här på bilden ovan har Adam lite relax i soffan före midsommar-maten.

Jag grävde upp Amadine-potatis i min odlingslåda på gården och plockade dill. Sedan fixade vi denna goda midsommar-mat, sill och potatis med en massa goda tillbehör. Vi hade en liten västerbottenpaj också, som Arwid hade gjort till oss. Så fint och omtänksamt av Arwid.

Efter maten åt vi jordgubbar på balkongen.


Efter allt ätande kände vi sedan för en kvälls-promenad och vi gick mot havet förstås. Där var det så vackert, varmt och skönt. Solen började gå ner i havet, många satt på klipporna och njöt av kvällen. När vi gick på strandpromenaden och beundrade allt fint kom Arwid och Lotta cyklande med Lo och Tuva i lådcykeln. De var på väg hem från Lottas föräldrar.

När vi stod där på strandpromenaden och pratade såg Adam att det var en Halo omkring solen och det ville vi ta bild på förstås. Magiskt vackert denna midsommarkväll vid  havet! Arwid och familjen fortsatte sedan sin cykeltur hemåt och Adam och jag fortsatte vår promenad hem till mej. Adam tog sedan sin cykel och åkte vidare till Arwid och Lotta.

På midsommardagen var det ganska mycket regn, men även uppehåll ibland. Vi var hos Arwid och Lotta hela dagen.

Mycket lek och mys med Lo och Tuva. Här kluras det på barnpyssel-sidorna i Varbergs Tidning.


 
Det blev även lite fixande i Arwids och Lottas fina trädgård. Jag såg en ros som blommande så fint i en lila-röd nyans.

Framåt eftermiddagen åkte Arwid, Lotta och barnen till Lottas föräldrar för att fira Lottas mamma som fyllde år. Då tog Adam och jag cyklarna till Vareborg där vi fikade och shoppade i gårdsbutiken. Sedan handlade vi lite på COOP för att fixa varma mackor till kvällen.

Idag kom Adam till mej på lunch och vi åt upp resterna efter midsommar-maten. Sedan tog Adam tåget hem till sig i Göteborg. Jag åkte till Trädgården där jag gjorde mitt tre-timmars-pass som planerat men, jag jobbade nog lite mer än tre timmar, har svårt att slita mig därifrån.

Ja, nu har vi firat midsommar och haft det bra, så glad och tacksam över allt fint och roligt jag får uppleva. Tack alla inblandade!

Hoppas av hela mitt hjärta att alla ni därute också haft en fin midsommar-helg!

Stor kram till Er alla från Kerstin 💗

20 juni 2024

Nu är det midsommar

Önskar alla mina fina bloggbesökare en jättefin midsommarhelg! 

Ikväll kommer Adam, han äter här hos mej när han kommer och sedan bor han hos Arwid och Lotta i helgen. I morgon ska vi ha picknick på stranden i Apelviken och sedan lite midsommarfirande där. På kvällen får vi se vad som händer!

Idag på förmiddagen jobbade jag ett pass i trädgården. Känner nu att mina vilande trädgårdsmuskler har väckts till liv. Lite träningsvärk alltså men det känns bara bra.
Nej nu behöver jag fixa lite i köket. Ha det så jättebra allesammans!

Midsommar-kram till Er alla från Kerstin 💛

19 juni 2024

Trädgårds-jobbet


Igår eftermiddag blev det afternoon tea på stranden, härligt. Drack te, läste bok, låg och slumrade i solen. Helt underbart att bo så här nära strand och hav!

Idag har jag klarat av första arbetspasset i trädgården. Började vid 9.15 och sedan tre timmars intensivt trädgårdsarbete. Rensade, band upp växter, klippte visset och vattnade. Efter tre timmar kände jag mig ganska "mör" i kroppen och hungrig. Hade dock med vatten och en banan men vill inte dricka för mycket eftersom jag inte har tillgång någon toa, blir det kris får jag cykla till Biblioteket och låna toan där, men det behövde jag inte. Tycker ändå att jag hann med ganska mycket på tre timmar och det syntes var jag hade varit, det blev skillnad och gjorde nytta.  I morgon ska jag dit igen, då ska jag plocka med lite blommor hem eftersom ägaren skrev till mej att jag fick plocka hur mycket jag ville. De som äger trädgården är bortresta och kan inte njuta av sina blommor nu. 

Är glad för mitt trädgårdsjobb!

Ha det bra alla ni fina bloggbesökare! Njut av sommaren och varandra!

Kram till Er alla från Kerstin 💚

17 juni 2024

En måndag i juni

Här kommer några bilder från lådan på gården och från min balkong. Redan paprikor på gång ute i odlingslådan. Det är tänkt att dessa ska bli röda. 

Kan njuta av egen Amadine-potatis till sillen i midsommar, även egen dill. Vilken lyx!
Idag har jag inte gjort särskilt mycket, men det gör inget =) 
Pratade med Ankan i tfn på förmiddagen. Planerat lite inför deras besök nästa vecka, var och när vi ska fika, äta lunch och middag osv. Ibland äter/fikar vi hos mej ibland blir det på någon restaurang/café. Gud vad roligt det ska bli att ses igen! Tycker det är helt fantastiskt att de kommer hit. Hoppas på fint väder när de är här. 


Efter lunch cyklade jag till Blomsterhavet där jag köpte stödpinnar till mina solrosor. När jag cyklade hem mötte jag Arwid när han kom cyklande från jobbet, stannade och pratade lite förstås. 
Suttit på balkongen och läst och nästan somnat. Piggnade till framåt kvällen, då gav jag mig ut till odlingslådan och satte ner stödpinnarna till solrosorna.
Nu precis kom sms om mitt trädgårdsjobb med lite detaljer inför veckan. Känns fint och roligt! Är också lite förvånad över min egen initiativförmåga och mitt mod, att jag sökte det här trädgårds-jobbet. Är det något jag lärt mig de senaste två åren är det att jag klarar och vågar mycket mer än vad jag själv trodde innan. Det är jag otroligt tacksam över!

Stor kram till Er alla från Kerstin 💚 

16 juni 2024

En superhärlig söndag

I morse ringde Arwid och frågade om jag ville följa med dem till Bruces Handelsträdgård. De skulle dit och köpa sommarblommor, sedan lunch hemma hos dem och därefter plantering av blommor. Jag tackade ja förstås. Tog cykeln till dem och sedan åkte vi bil till Handelsträdgården som ligger lite norr om Varberg. Där har de massor av helt otroligt fina växter, både sommarblommor och perenner. Denna handelsträdgård får 10/10 p, stort urval av välskötta och välmående växter av mycket god kvalitet. Arwid och Lotta handlade till sina ute-krukor och jag köpte två sommarblommor till min balkong. Det är egentligen fullt på balkongen men jag kunde bara inte låta bli.

När vi kom tillbaka hem till Arwid och Lotta lekte jag med Lo och Tuva. Efter lunchen kom Lo:s kompis Lea och då gjorde jag en rabarber- och jordgubbspaj. Arwid och Lotta planterade sina sommarblommor i krukorna. Sedan blev det plötsligt kväll och jag stannade kvar på kvällsmat och till dessert åt vi pajen. Hade tänkt ta lite bilder på blommorna som Arwid och Lotta köpte idag men det blev inte av, jag hade fullt upp med lek och en massa skoj. Jag tog bilder på blommorna jag köpte när jag kom hem till mej. Tycker att jag köpte blommor med attityd idag.

Ja, en supermysig och rolig dag har jag haft idag (igen)! Så härligt att Arwid, Lotta, Lo och Tuva är hemma igen. Är glad för att de haft det bra på sina resa, att allt gått bra trots lite sjukdomar den första veckan. 

15 juni 2024

Odlingslåda och balkong m.m.

Idag har jag skördat lite av mina egenodlade potatisar, det är Amadine-potatis. De växer i odlingslådan på gården. Kanske lite små ännu men underbart goda. Tror de behöver några veckor till för att växa till sig lite mer.
 
På balkongen växer gurkan, snart dags att skörda.

På förmiddagen tog jag cykeln till Varberg city. Var på bokhandeln och bytte bok i "bokcirkeln". Fick även lite boktips idag av en dam som stod bredvid och hade samma ärende som jag.

Efter lunch kom regnet. Jag planterade om några växter och nu har jag hamnat här vid datorn och bloggar. Mysigt inomhus när det regnar. Men, hoppas på sol, värme och bad nu snart. 

Tänk att det redan är midsommar nästa helg. Då kommer Adam hit. 

I veckan efter midsommar kommer mina vänner Ankan och Malou. 

Nästa vecka, på onsdag, börjar jag mitt trädgårdsjobb, har fått ett arbets-schema nu. Uppdatering om arbetsuppgifter har utlovats till på måndag.

Resten av dagen får det bli inne-mys, verkar det som. Bra att jag har en ny bok att läsa.

Hoppas alla mina blogg-besökare har det bra!

Kram från Kerstin 💚

14 juni 2024

Västkustens vilda blommor

Gick en promenad efter lunch idag för att plocka en bukett vilda blommor.

Gick upp på berget till fyren och den vackra utsikten. Fanns lite fina blommor här också.

Satt på trappan en stund vid fyren. Det var ett väldigt ljust soldis så lika bra att blunda för att inte kisa med ögonen...

Blommorna la jag bredvid mej på fyrtrappan.

När jag kom hem satte jag blommorna i en vas, som egentligen är en tillbringare jag ärvt efter mina föräldrar.

Blombuketten från ovan.

Redan fredag igen! Fattar inte att tiden går så fort när man är ledig hela dagarna.

I morgon kommer de hem, de som varit borta i 14 dagar =) Gud, vad jag längtar efter dem! 

Hoppas alla ni därute får en fin helg! Ta hand om Er!

Kram till er alla från Kerstin 💚

12 juni 2024

Idag är det den 12 juni

Igår eftermiddag besökte jag trädgården där jag under en begränsad period kommer jobba några timmar/dag några dagar/vecka. Det känns kul! Jag älskar ju trädgårdsarbete så det känns bra att få pyssla om denna trädgård.

Bilden ovan är min Dahlia som blommar bland dill och potatis i odlingslådan på gården

När jag kom hem från trädgården igår gjorde jag matsäck, packade ryggsäck och cyklade mot havet. Gick upp på berget vid Subbe Fyr där jag var några timmar. Drack te, läste bok, njöt av solen och utsikten. Kände också ett behov av att landa lite i tankarna. Jag är med om mycket som är nytt för mej, det är ju tack och lov bara roliga och positiva händelser men det behöver få sjunka in och landa mjukt.

Den här gjorde mig sällskap en stund och var mest intresserad av min matsäck. Jag är inte så förtjust i måsarna med tanke på vad de gör på mina fönster var och varannan dag, dessutom vill de stjäla mat.

Utsikten är som vanligt helt makalöst vacker. Jag älskar den här platsen!

Bloggerskan igår kväll på berget vid Subbe Fyr. Ja, ni ser ju fyren i bakgrunden.

Idag har jag gått morgonpromenad i området omkring Subbe Fyr, tror de kallar det för Subbe-halvön här.

Idag skulle han fyllt år. Tror vi är ganska många som tänker på honom lite extra idag. Jag såg ett inlägg i bloggen från 12 juni 2020 där jag visar hur vi firar födelsedag med god räkmacka som han själv tillverkat. I inlägget skrev jag "Härligt att fira sin födelsedag, man vet ju aldrig hur många man har kvar...". Då hade vi ingen aning om att han bara hade två födelsedagar kvar i livet.
Om du vill se inlägget från 12 juni 2020 finns det HÄR.  

Ha nu en fortsatt fin vecka allesammans! Fortsätt vara snälla mot er själva och varandra, alltid! Lev nu, gör det där du/ni drömmer om nu, framtiden vet vi inget om! 

10 juni 2024

Vackert utmed promenaden

Ni anar inte vad jag hade på mitt sovrumsfönster i morse? Jodå, samma som på köks-fönstret igår morse. Dock inte lika stor och blaffig den här gången. Jag tog ingen bild, besparar er detta. I stället visar jag bilder från gårdagens och dagens promenad utmed havet på strandpromenaden.

Det har varit minst sagt friska vindar, både igår och idag. Har passat på att gå mina promenader när det inte regnat.

Här skvätte vågorna upp på strandpromenaden. Jag står på stigen ovanför strandpromenaden, men det skvätte ända dit där jag var. 

Då kommer dagens bilder, alla tagna med kameran i mobilen. Så här vackert är det på Hästhagaberget nu, mycket fint och vackert som blommar.

Vildkaprifolen har börjat blomma nu och doftar helt ljuvligt.

Inte så höga vågor idag, inte heller lika blåsigt som igår.

Så vackert med all kaprifol här. Ni kan ju tänka er hur ljuvligt det doftar när man går förbi.

I morgon eftermiddag ska jag besöka mitt förhoppningsvis blivande "sommarjobb". Det här jobbet är inget sjuksköterske-jobb, detta är något helt annat. Sökte jobbet av rent egoistiska skäl, något jag älskar att hålla på med. Lite utmaning är det ju också, vet inte riktigt vad jag ger mig in på men... ibland måste man samla mod och våga om det ska hända något, lite utveckling i positiv riktning. Om man aldrig vågar göra något utanför sin bekvämlighetszon, då händer inte så mycket förutom att man är kvar i sin bekväma trygghet och ibland kan ju det vara skönt, när allt är som vanligt.

Ha en fortsatt fin vecka nu allesammans! Var snälla mot er själva och varandra!

Kram till Er alla från Kerstin 💚

09 juni 2024

Söndagsmorgon

När jag gick in i mitt kök i morse, för att göra morgonkaffe, möttes jag av denna "hälsning" på mitt köksfönster från någon måsfågel. En riktigt maffig blaffa på fönstret, den största fågelskit jag någonsin sett. Jag drack mitt goda morgonkaffe, sedan tog jag på handskar, vände runt fönstret och tog bort fågelbajset. Konstaterade samtidigt att det finns det som är mycket, mycket värre än en maffig fågelbajs på fönstret.

Nu är ordningen återställd i köket och fönstret är nyputsat och fint =)

Hade en mysig dag igår tillsammans med vännen Maria G. Vi åt god "shopping-lunch" på Varbergs Stadshotell. Det var ösregn i stort sett hela dagen igår så efter lunchen gick vi hem till mej. Jag bjöd på afternoon tea men vi var ganska proppmätta efter lunchen. Följde sedan Maria till tåget framåt kvällen.

Ha en fortsatt fin söndag allesammans! Kom ihåg att rösta om ni inte redan gjort det!

Kram från Kerstin

08 juni 2024

Besök av Maria x 2

En blomma utslagen i min odlingslåda på gården. Inför kommande odlingssäsonger ska jag satsa mer på blommor. Jag älskar ju att plocka buketter och sätta i vas.

Nu har jag precis kommit in efter en kort promenad till Bertilssons Bageri. Jag får besök idag och tänkte bjuda på lite nybakat till afternoon tea. I bageriet var det grannen ovanför som tog betalt.

Det är min barndomsvän Maria, som bor i Mölndal, som kommer hit med tåget idag. Jag har bokat in oss på lunch på Varbergs stadshotell vid 13.30. Vi går nog en runda på torget och kanske i några butiker. Är det bra väder kan det bli en promenad mot havet. Sedan afternoon tea hemma hos mig.

Nyss fick jag sms från en annan Maria d.v.s. Maria som bor lite utanför Mjölby som jag promenerade tillsammans med förut. Jag kallar henne Ia ibland. Hon skrev att hon nu bokat sin resa hit i början av augusti. Det blir buss till Borås och sedan tåg till Varberg. Hon stannar i två dygn. Så kul de ska bli! Hoppas på varm och skön sensommarvärme när hon är här.

Nu vet ni på ett ungefär hur jag har det =) Hoppas alla ni därute har det bra!

Kram till Er alla från Kerstin 💚

06 juni 2024

Nationaldagen 2024

Så kul det var att "hänga" med Carin och hennes familj i Apelviken idag på förmiddagen. Vi tittade på Carins och Jonas dotter Molly som spelade beach-handboll på stranden. Vilka tjejer, så duktiga! Lite kallt och blåsigt var det men en hel del sol och inte en droppe regn. En supermysig och rolig förmiddag. (Carin är min mellansyrras yngsta dotter.)

När jag kom hem från stranden såg jag i mobilen att jag hade fått mail, som jag knappast vågade öppna och läsa. För ett tag sedan sökte jag ett lite speciellt sommarjobb och nu kom det alltså ett svar på denna ansökan.

När jag sedan sitter i soffan och läser mailet står det att jag får uppdraget om jag vill och att jag är välkommen att komma förbi och kika på mina kommande sysslor. Nu väntar jag på besked om när det passar att jag kommer förbi och tittar. Å Gud vad spännande!

Helt otroligt egentligen, men helt fantastiskt roligt ska det bli. Jag skriver mer om detta sedan när jag vet lite mer. Ringde till Arwid och Adam och berättade om mitt spännande sommarjobb. 


När jag var ute på gården för att se hur det går i min odlingslåda såg jag att det flaggades så fint på gården intill. Såg också att min Dahlia håller på att slå ut i blom.

Avslutar med en bild från min balkong. Växterna trivs, och jag också =)