23 juni 2024

Midsommar 2024

  • Vilken fin och härlig midsommarhelg det varit! Jag har tagit alldeles för lite bilder men å andra sidan njuter av stunden som är i stället för att fokusera på att dokumentera allt jag upplever.
  • Adam kom i torsdags kväll. Jag hade fixat taco på vegetarisk "kött"-färs med ganska så traditionella tillbehör. Smakade bra! Efter maten te och hembakad kaka på balkongen sedan en promenad till havet och därefter tog Adam sin cykel hem till Arwid och Lotta där han bodde i helgen.
  • På midsommarafton träffade jag Adam, Arwid, Lotta, Lo  och Tuva på stranden vid Apelviken där vi hade lunch-picknick. Mysigt att vara tillsammans alla.
  • Efter lunch var det midsommarfirande intill campingen på Apelviken med dans kring midsommarstången. Fint och välordnat!
  • Efter midsommarfirandet var Arwid och familjen tillsammans med Lottas föräldrar och Lottas syster med familj.
Adam och jag fortsatte midsommarfirandet hemma hos mej. På vägen hem från Apelviken köpte vi varsin glass som vi åt på min balkong med varsin mugg efterlängtat kaffe. Så gott! 

Här på bilden ovan har Adam lite relax i soffan före midsommar-maten.

Jag grävde upp Amadine-potatis i min odlingslåda på gården och plockade dill. Sedan fixade vi denna goda midsommar-mat, sill och potatis med en massa goda tillbehör. Vi hade en liten västerbottenpaj också, som Arwid hade gjort till oss. Så fint och omtänksamt av Arwid.

Efter maten åt vi jordgubbar på balkongen.


Efter allt ätande kände vi sedan för en kvälls-promenad och vi gick mot havet förstås. Där var det så vackert, varmt och skönt. Solen började gå ner i havet, många satt på klipporna och njöt av kvällen. När vi gick på strandpromenaden och beundrade allt fint kom Arwid och Lotta cyklande med Lo och Tuva i lådcykeln. De var på väg hem från Lottas föräldrar.

När vi stod där på strandpromenaden och pratade såg Adam att det var en Halo omkring solen och det ville vi ta bild på förstås. Magiskt vackert denna midsommarkväll vid  havet! Arwid och familjen fortsatte sedan sin cykeltur hemåt och Adam och jag fortsatte vår promenad hem till mej. Adam tog sedan sin cykel och åkte vidare till Arwid och Lotta.

På midsommardagen var det ganska mycket regn, men även uppehåll ibland. Vi var hos Arwid och Lotta hela dagen.

Mycket lek och mys med Lo och Tuva. Här kluras det på barnpyssel-sidorna i Varbergs Tidning.


 
Det blev även lite fixande i Arwids och Lottas fina trädgård. Jag såg en ros som blommande så fint i en lila-röd nyans.

Framåt eftermiddagen åkte Arwid, Lotta och barnen till Lottas föräldrar för att fira Lottas mamma som fyllde år. Då tog Adam och jag cyklarna till Vareborg där vi fikade och shoppade i gårdsbutiken. Sedan handlade vi lite på COOP för att fixa varma mackor till kvällen.

Idag kom Adam till mej på lunch och vi åt upp resterna efter midsommar-maten. Sedan tog Adam tåget hem till sig i Göteborg. Jag åkte till Trädgården där jag gjorde mitt tre-timmars-pass som planerat men, jag jobbade nog lite mer än tre timmar, har svårt att slita mig därifrån.

Ja, nu har vi firat midsommar och haft det bra, så glad och tacksam över allt fint och roligt jag får uppleva. Tack alla inblandade!

Hoppas av hela mitt hjärta att alla ni därute också haft en fin midsommar-helg!

Stor kram till Er alla från Kerstin 💗

Inga kommentarer: